Rotterdammers nemen regionale havenvisie mee naar huis

19 februari 2013
Door Regio Zwolle

Presentaties

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord was een goede gelegenheid om de banden aan te halen tussen havenbedrijven uit Zwolle, Kampen, Meppel en Rotterdam. De bijeenkomst in het IJsseldelta Stadion werd afgetrapt met presentaties van René de Heer (wethouder Economie Zwolle en voorzitter regio Zwolle), Pieter Treep (wethouder Economie Kampen), Thecla Bodewes (zakenvrouw van het jaar in 2011 en onder andere directeur van Scheepswerf De Kaap) en Arwen Korteweg (programmamanager Havenbedrijf Rotterdam). Zij gaven hun visie op samenwerking tussen Rotterdam en regio Zwolle op het gebied van logistiek en havens.

Overhandiging Logistieke en Havenvisie

Na de inhoudelijke presentaties overhandigde Jan Westmaas (burgemeester Meppel) de Logistieke en  Havenvisie van Zwolle, Kampen en Meppel aan Theo Rietkerk (gedeputeerde Overijssel), Henk Brink (gedeputeerde Drenthe) en Arwen Korteweg (programmamanager Havenbedrijf Rotterdam).

Logistieke samenwerking

Na een gezamenlijke lunch bezochten de bedrijven uit beide regio’s samen de wedstrijd. De bezoekers uit Rotterdam waren te spreken over het initiatief. Jan de Wijs (P&O Ferries) over de bijeenkomst: ,,Ik wil de organisatoren bedanken voor de nuttige en aangename bijeenkomst in Zwolle. Met de contacten die ik heb opgedaan tijdens deze regiobijeenkomst, kunnen wij als P&O de komende tijd verder werken aan een logistieke samenwerking met uw regio.”

Tegenbezoek

Tijdens de bijeenkomst zijn afspraken gemaakt om met regionale bedrijven een tegenbezoek te brengen aan Rotterdam. De organiserende partijen – de gemeenten Kampen, Zwolle en Meppel – kijken tevreden terug op de bijeenkomst en gaan aan de slag om de uitgesproken ambities te realiseren.

Bekijk hier de reportage van RTV Oost