De wereld op bezoek tijdens Potato Europe in Noordoostpolder

3 augustus 2017
Door Irna Evers

‘Potatoes feed the world, Potatoes meet the world’. Dit is het thema van Potato Europe 2017, de internationale aardappelbeurs op 13 en 14 september 2017 in Emmeloord. Als gastgemeente organiseert gemeente Noordoostpolder samen met Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) een programma voor internationale gasten uit de onderzoeks- en overheidswereld.  

Potato Europe biedt een prachtige kans om de aardappelwereld te koppelen aan buitenlandse overheids- en onderzoeksinstellingen, en zo de positie van Nederland als kennisland op het gebied van agrofood verder te versterken. Het programma is interessant voor beleidsmakers vanuit overheid en onderzoek, de ‘decision makers’ in hun eigen land. Ook is het programma een ontmoetingsplaats voor bestuurders uit de regio Den Haag en Brussel, die de aardappelsector een warm hart toedragen. Het programma bevat lezingen van toonaangevende sprekers, bedrijfsbezoeken en natuurlijk een bezoek aan PotatoEurope 2017.

Het internationale netwerk van Landbouwraden wordt ingezet om geschikte mensen te interesseren voor het programma. Op deze manier hopen de gemeente en OMFL 20 tot 40 gasten naar Emmeloord te halen. De focus ligt op China, Rusland, Zuid-Amerika en India.

Een viertal programmaonderdelen, twee lezingen en twee diners, zijn ook toegankelijk voor regionale vertegenwoordigers van de aardappelsector. De komende weken worden zij gericht uitgenodigd.