Unieke inspiratiesessie met utopisch denker Rutger Bregman

5 september 2017
Door Irna Evers

Heeft heel Hardenberg een basisinkomen in 2022? Die vraag staat centraal tijdens de inspiratiesessie met de 29-jarige publicist, journalist, historicus en utopisch denker Rutger Bregman. Op maandagavond 27 november komt hij naar theater de Voorveghter in Hardenberg.

Rutger Bregman beschrijft in zijn laatste boek 'Utopia for realists' hoe de invoering van een basisinkomen de wereld een beetje beter maakt. "Het basisinkomen is de beste manier om armoede aan te pakken en om ongelijkheid te verminderen," aldus Bregman. Bregman’s laatste boek is al in vijftien landen uitgegeven. Hij kan zich verheugen in een groeiende populariteit. 'Er is behoefte aan een radicaal ander verhaal', aldus Bregman, die als journalist werkt voor de Correspondent en voor de Britse krant the Guardian.

Sydney Opera House

Als hij op 27 november in theater De Voorvegter in Hardenberg staat heeft hij net een trip naar Australië achter de rug, waar hij zijn betoog vertelt in het Sydney Opera House. Eerder dit jaar in april hield Bregman een TED Talk in de Canadese stad Vancouver. Na zijn betoog van 15 minuten onder de titel ‘Armoede is geen gebrek aan karakter; het is een gebrek aan geld’ kreeg hij een staande ovatie. Online is zijn TED Talk al ruim een miljoen keer bekeken. Ook entrepreneur en Virgin-eigenaar Richard Branson is onder de indruk van de jonge Nederlandse publicist.

Reis door de tijdgeest

Na Amsterdam, London, Vancouver en Sydney komt Rutger Bregman op uitnodiging van het gemeentebestuur naar Hardenberg om zijn visie te geven op de nieuwe wereld. Laat je meenemen op een reis door de tijdgeest, dwars door de oude scheidslijnen van links en rechts heen. Mis deze unieke inspiratiesessie 27 november niet! Meld je aan voor deze gratis sessie met Rutger Bregman: www.hardenberg.nl/27november .