Regio Zwolle Bar feestelijk geopend

1 november 2017
Door Regio Zwolle

PEC Zwolle won afgelopen weekeinde in een aantrekkelijke wedstrijd van ADO Den Haag met 2-0. Voorafgaand vond de officiële opening van de Regio Zwolle Bar in het MAC3PARK stadion plaats. Voor aanvang van het Eredivisie-duel werd de bar feestelijk geopend. Bij de opening waren circa 80 bestuurders, ondernemers en partners van PEC Zwolle / Regio Zwolle United aanwezig.

Met het tappen van de eerste biertjes werd de bar geopend door Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle), Henk van Voornveld (directeur MarketingOost), Joost Broerse (commercieel directeur PEC Zwolle) en Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United).

Op de foto (vlnr) Joost Broerse, Arjan Jansen, Henk Jan Meijer en Henk van Voornveld

De Regio Zwolle Bar is afgelopen jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor de Regio Zwolle in het MAC3PARK stadion, onder andere voor tientallen regiogroepen die jaarlijks de wedstrijden bezoeken. Dit was voor PEC Zwolle en Regio Zwolle United de aanleiding om met MarketingOost (dat verantwoordelijk is voor de marketing van Regio Zwolle) het concept van de bar verder te versterken en het ontmoetingspunt bijvoorbeeld te voorzien van economische cijfers en de positionering van de Regio Zwolle. "Eigenlijk moet dit de bar zijn waar de Regio Zwolle samen komt om op een informele manier te netwerken. De huiskamer van de regio", aldus Henk van Voornveld.

Het competitieduel tegen ADO Den Haag stond – met diverse aanwezige groepen - in het teken van lobby en marketing van de Regio Zwolle. De wedstrijd tegen de club uit het politieke hart van Nederland was hiervoor de aanleiding. Volgens Claudi Groot Koerkamp (brandmanager Regio Zwolle) zijn er voldoende middelen aanwezig om de positionering verder te versterken: "De Regio Zwolle heeft de ideale infrastructuur voor groei. Wij zijn een logistiek knooppunt, hebben de ruimte om te groeien en beschikken over een goede arbeidsmoraal. Door dit samen te communiceren en ons in te zetten om meer investeringen en kenniswerkers aan te trekken versterken wij onze economie. De Regio Zwolle Bar biedt ons de mogelijkheid samen verder te groeien.”

Ook Joost Broerse is blij met de bar en ziet veel potentie, zowel voor de regio als voor de voetbalclub: "PEC Zwolle wil graag het platform bieden voor ondernemers, gemeenten en onderwijsinstellingen om zo in contact te komen met andere stakeholders uit de regio. Daar wordt de Regio Zwolle én PEC Zwolle alleen maar sterker van."

opening Regio Zwolle Bar

Op de foto (vlnr) Joost Broerse (commercieel directeur PEC Zwolle), Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United), Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle) en Henk van Voornveld (directeur MarketingOost).