Inspiratiesessie: Heeft heel Hardenberg een basisinkomen in 2022?

7 augustus 2017
Door Irna Evers

Heeft heel Hardenberg een basisinkomen in 2022? Die vraag staat centraal tijdens de inspiratiesessie op maandagavond 27 november in theater de Voorveghter in Hardenberg. U bent welkom vanaf 17.30 uur.

‘Het bestaande uitkeringen- en toeslagensysteem van de overheid heeft zijn langste tijd gehad. Mensen zitten opgesloten in het systeem. Het is tijd voor een terugkeer naar het ideaal: iedereen een basisinkomen. Daar worden mensen echt veel gelukkiger van,’ zo blijkt uit eerdere experimenten.

Publicist en journalist Rutger Bregman beschrijft in zijn boek ‘Utopia for realists’ hoe de invoering van een basisinkomen de wereld een beetje beter maakt. “Het basisinkomen is de beste manier om armoede aan te pakken en om ongelijkheid te verminderen,” aldus Bregman.

Na Amsterdam, London, Vancouver en Sydney geeft Rutger Bregman nu in Hardenberg zijn visie op de nieuwe wereld. Laat je meenemen op een reis door de tijdgeest, dwars door de oude scheidslijnen van links en rechts heen. Mis deze unieke inspiratiesessie niet!
Aanmelden:
http://www.hardenberg.nl/27november