Nieuwe Hanze Unie


De Nieuwe Hanze Unie is de plek waar de vier O’s op een ultieme manier met elkaar samenwerken. Studenten van verschillende opleidingen en niveaus – mbo en hbo – werken samen om overheid, onderwijs, ondernemers en onderzoekers te helpen. Uniek in Nederland en een uitstekend voorbeeld dat samenwerken in Regio Zwolle niet aan grenzen gebonden is.

Maar wat levert dat op?
Op deze manier kunnen studenten werken aan échte opdrachten, met échte opdrachtgevers en er wordt écht gerealiseerd. Bovendien leren zij op jonge leeftijd al werken in multidisciplinaire- en multilevel teams. Daarnaast binden wij deze jonge talenten op deze wijze meer aan Regio Zwolle. De opdrachtgevers kunnen profiteren van de frisse en vaak ongeconditioneerde blik van studenten.

Dit levert collectief leren op en de regio fungeert daarbij als het podium. En de regio staat op haar beurt in de spotlight door de kracht van het samen. Zo tillen we samen de regio naar een hoger niveau, bevrijden we het potentieel dat hier aanwezig is én behouden we dat potentieel voor de regio.

De Nieuwe Hanze Unie is gestart in Regio Zwolle, maar is inmiddels in meerdere regio's in Nederland actief. Kijk voor meer informatie op de website van Nieuwe Hanze Unie.

logo nieuwe hanze unie