Benoeming Kim Peters, nieuwe directeur HIP

23 november 2017
Door Regio Zwolle

Benoeming Kim Peters, nieuwe directeur HIP

Kim Peters vervangt Wilma Koch als directeur Health Innovation Park (HIP)

Per 1 januari 2018 start Kim Peters als directeur van HIP. Zij volgt de huidige directeur Wilma Koch op, die vanaf de start bij het HIP betrokken is geweest.

HIP is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en zorgorganisaties die elkaar vinden en ondersteunen op het gebied van innovatieve zorgideeën. Wilma Koch heeft zich de afgelopen jaren met verve ingezet voor de ontwikkeling van dit platform in haar rol als directeur. Nu is voor haar het moment aangebroken om het stokje over te dragen aan Kim Peters.

Voor Kim Peters komt al haar ervaring samen in de directeursfunctie bij HIP. Als Smartup Innovation Manager bij ZGT (ZiekenhuisGroep Twente) is zij de drijvende kracht achter innovatieontwikkelingen in dit ziekenhuis en staat de transitie naar een virtueel ziekenhuis in combinatie met goede patiëntenzorg hierin centraal. Zij ziet het daarbij als haar missie om kansen uit de markt te signaleren en deze te verbinden met vraagstukken in het ziekenhuis. Ook vanuit haar eigen onderneming houdt zij zich bezig met het stimuleren van professionals om met zorginnovatie aan de slag te gaan. Kortom, de functie bij HIP staat haar op het lijf geschreven.

Kim Peters kijkt uit naar het vervullen van haar nieuwe functie: “Ik zie het als een fantastische uitdaging om het HIP samen met de professionals en de partners naar een volgend niveau te brengen. En van daaruit een bijdrage te leveren aan innovatieve zorg in Overijssel.”

kim peters health innovation park