Bouwbedrijf Bongers BV realiseert nul-op-de-meterwoningen in Olst

16 april 2018
Door Regio Zwolle

In februari vroeg de gemeente Olst-Wijhe bouwbedrijven om zich in te schrijven voor projectbouw in Zonnekamp Oost in Olst. Eis daarbij was de realisatie van een aantal nul-op-de-meterwoningen. Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen kwam als beste uit de bus. Rond de zomer presenteert het bedrijf de plannen, het type woningen en de prijzen.

 Wethouder Marcel Blind is blij dat Bouwbedrijf Bongers aan de slag gaat in Zonnekamp Oost: “Bongers heeft al eerder naar tevredenheid woningen gerealiseerd in de wijk. Het bedrijf levert goede kwaliteit. De nul-op-de-meterwoningen passen bij de vraag van inwoners naar meer duurzame woningen. Daarnaast wil niet iedereen zelf een woning laten bouwen. Bongers voorziet dus in een duidelijke behoefte. Het thema duurzaamheid heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande bouw. Duurzaamheidsmaatregelen leveren niet alleen comfort op in een woning, maar ook een lagere energierekening voor de bewoners. We maken met dit project een mooie stap op weg naar een duurzaam en energieneutraal Olst-Wijhe.”

 Bij een nul-op-de-meterwoning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. In het plan worden in elk geval acht van deze nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd aan de Rietgors. Aan de Koolmees komen vier twee-onder-een-kapwoningen en/of vrijstaande woningen. Als de koper dit wenst, kunnen deze woningen ook als nul-op-de-meterwoning worden gebouwd. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Vrielink Makelaars in Schalkhaar.

 

artist impression nul op de meter olst