Regio Zwolle haalt banden met China aan

16 april 2018
Door Regio Zwolle

Wijhe- Terwijl op wereldniveau het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China dreigt te escaleren in een handelsoorlog worden de banden tussen China en de Regio Zwolle juist aangehaald.

Tijdens de Nederlandse handelsmissie werd in de Chinese stad GuangZhou vorige week namelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Zhongkai University en de Aeres Hogeschool op het gebied van agrarisch onderwijs & onderzoek. Deze samenwerking is een mooie kans voor studenten en docenten in beide landen om onder verschillende  culturele omstandigheden internationale ervaring op te doen.

Ook twee zakenpartners uit China en Nederland bouwden vorige week verder aan goede relaties tussen beide landen om internationale samenwerking te bevorderen. Burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe en bedrijvencontactfunctionaris Arno van Dijk hadden de eer om de heren Peter Wang en Harry Neulen te mogen ontvangen op het gemeentehuis in Wijhe.

De heer Wang is general manager van Hold Moral, een bedrijf dat gevestigd is in de Chinese provincie GuangDong en gespecialiseerd is in het ontwikkelen van grootschalige varkenshouderijen. De heer Neulen had een varkenshouderij in Wijhe en heeft een succesvolle carrière-switch gemaakt naar internationale consultancy in de varkenshouderij. Dat doet hij vooral in de Chinees-Nederlandse context maar ook elders in Azië. Vanaf 1 januari 2018 doet hij dat onder de naam van zijn eigen onderneming genaamd VVM Holland Tech Trade BV. Deze interculturele relaties moeten gaan bijdragen aan meer benutting van uitwisselingsmogelijkheden, goede internationale betrekkingen en samenwerking over grenzen heen.

regio zwolle versterkt banden met china