Pilot ‘Toekomst in de Maakindustrie’ van start

19 juli 2018
Door Regio Zwolle

De pilot ´Toekomst in de Maakindustrie´ is om mensen vanuit de bijstand of WW op te leiden voor een baan in de maakindustrie. Bedrijven in de metaalsector, ROC Friese Poort, UWV, WerkCorporatie en gemeente Noordoostpolder starten de pilot omdat de sector staat te springen om gekwalificeerde mensen uit de regio. Maandag werd de intentieverklaring ondertekend om de aftrap te markeren. Het project is uniek. De deelnemende bedrijven werken samen om goed personeel te vinden. En voor het opleiden van de kandidaten wordt een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) ingezet.

 Initiatief vanuit bedrijfsleven

In de Noordoostpolder staan veel mooie bedrijven die onderdelen maken voor machines, voertuigen, boten en diverse installaties. Acht organisaties hebben de handen ineen geslagen voor deze pilot: Zuidberg Frontline Systems B.V., Suplacon, Kamplacon, Kampstaal - GB Steel Group, Tolsma-Grisnich, Polder Staal, producties B.V., Machineconstructies Marknesse BV (MCM) en Geesinknorba B.V.

 De komende weken kijken UWV en WerkCorporatie naar de kandidaten die voor de pilot in aanmerking komen. Zij worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag om te ontdekken wat werken in de metaalsector in houdt. In september gaan de mogelijk nieuwe medewerkers kijken bij de deelnemende bedrijven. Is er over en weer een match? Dan kan de medewerker in oktober starten bij ROC Friese Poort met een gerichte opleiding.

De opleidingstrajecten worden gefinancierd vanuit het Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) en Servicepunt Techniek Flevoland. Gemeente Noordoostpolder coördineert de pilot. Een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt is een belangrijk speerpunt van de gemeente.

piliot toekomst maakindustrie
piliot toekomst maakindustrie