Regio Zwolle in FDI Magazine Financial Times

18 oktober 2018
Door Marnix Hersbach

In december verschijnt een editie van het FDI Magazine van de Financial Times met daarin een artikel over de kansen voor FDI (foreign direct investment ofwel buitenlandse investeringen) in de Regio Zwolle. Een prachtige kans om voor een internationaal publiek van CEO’s en decisionmakers Regio Zwolle als dé groeiregio van Nederland op de kaart te zetten als interessante regio voor buitenlandse investeringen. Deze editie wordt ook verspreid tijdens het World Economic Forum in Davos. Kern van het verhaal: Regio Zwolle heeft de ideale infrastructuur voor groei vanwege haar centrale ligging, sterke topsectoren (zoals E-Commerce en Kunststoffen) en onderliggende kennisnetwerken. De Regio Zwolle biedt uitstekende logistieke ontsluiting, een stabiel vestigingsklimaat pro-ondernemers, goed opgeleid personeel en een prettige leefomgeving.  Er hebben interviews plaats gevonden met burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder René de Heer (portefeuillehouder Economie Regio Zwolle) en ook met MarketingOost en de gemeente. Daarnaast kregen ook Laurens de Lange (voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle), Marius Woltberg, Arend van der Sluis en Piet Mosterd (Perron 038) de gelegenheid met de journalisten te praten.