Delegatie van 8 Franse Agri & Food ondernemers bezoekt 6 december de regio Zwolle

28 november 2018
Door Marnix Hersbach

Donderdag 6 december bezoekt een delegatie van 8 Franse ondernemers Regio Zwolle. De ondernemers, voornamelijk uit de Agri & Food branche, worden ontvangen door Edwin ter Burg, Manager van Trade Office en Petra van den Hengel, innovatieadviseur van Agri & Food. Beide zijn onderdeel van Kennispoort. De ondernemers gaan naar een aantal bedrijven. Maar er is ook tijd voor ontspanning. Het bezoek wordt afgesloten met een diner in Giethoorn. Ondernemers uit  Regio Zwolle die belangstelling hebben voor een kennismaking met (één van) de Franse bedrijven, zijn van harte welkom om op 6 december aan te sluiten.

Trots

,,We zijn er best trots op dat deze ondernemers naar onze regio komen”, zegt Edwin ter Burg. ,,We waren positief verrast toen de Franse ambassade ons belde met de vraag of wij de Franse ondernemers willen ontvangen. Dat doen we uiteraard graag. Trade Office is er om internationaal zaken doen te stimuleren. Daar past een bezoek van zo’n delegatie prima bij.”

Petra van den Hengel, innovatieadviseur van het Kennispoort onderdeel Agri & Food beaamt dit. ,,Naast de Wageningen University zijn wij als enige partij door de Franse ambassade hiervoor benaderd. Daar mogen we trots op zijn. Het is bovendien een unieke kans om ervaringen uit te wisselen. Het zijn vooral bedrijven uit de Agro en Foodsector, een sector die ook in deze regio breed vertegenwoordigd is.”

Programma

Het programma start die dag met een presentatie van Kennispoort Agri & Food en Trade Office, gevolgd door een inspirerend verhaal van Aeres Hogeschool over Agrorobotics. Hierna gaat de delegatie naar Emmeloord. Daar wordt een bezoek gebracht aan Tolsma Grisnich en Agrifac. Om de dag echt Nederlands af te sluiten, vertrekt de delegatie rond 17.45 uur naar Giethoorn voor een diner.

Aanmelden

Ondernemers uit Regio Zwolle worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor deze dag. Er is plaats voor tien ondernemers, dus reageer op tijd. Aanmelden kan via info@tradeoffice.nl.