Ervaar het innovatie ecosysteem in de Regio Zwolle!

8 januari 2019
Door Marnix Hersbach

Een bijeenkomst speciaal voor gemeenteraads-, college- en statenleden in de Regio Zwolle.

De Regio Zwolle kent een krachtige autonome economische groei. Innovatie in het bedrijfsleven, bij start-ups en op de specifieke topsectoren kunststoffen, life science & health, agri & food en e-commerce zijn drijvende krachten achter deze sterke concurrentiepositie, maar ook voor blijvende vitaliteit van de Regio Zwolle. Wist u dat Nederland op de tweede plaats staat op de wereldwijde innovatieindex? En dat de Regio Zwolle actief beleid voert om ondernemers, organisaties en mensen met een geweldig initiatief in de 21 gemeenten te ondersteunen op het gebied van innovatie?

Polymer Science Park, Health Innovation Park en Kennispoort Regio Zwolle vormen belangrijke pijlers van het innovatie ecosysteem in de Regio Zwolle. Zij ondersteunen regionale initiatieven bij hun innovatievraagstukken en brengen kansrijke economische thema’s tot ontwikkeling. Jaarlijks worden honderden regionale ondernemers en projecten ondersteunt bij hun vernieuwingsvraagstukken. Dit geldt voor bedrijven in de sectoren kunststoffen, health en agrifood, maar ook voor startups en het brede midden- en kleinbedrijf en voor organisaties en instellingen in de Regio Zwolle. Deze vragen spelen bijvoorbeeld op het gebied van recycling en duurzaam circulaire kunststof producten, e-commerce, smart industries, internationaal ondernemen, financiering, octrooiaanvragen, koppeling met onderwijs of ondersteuning bij een businesscase.

Wij nodigen u van harte uit voor een bijeenkomst om u bij te praten over het innovatieklimaat in de Regio Zwolle, om nader kennis te maken met het innovatie ecosysteem en de activiteiten van Kennispoort Regio Zwolle, HIP en PSP. U ervaart prachtige voorbeelden van innovatie, ondervindt het begeleidingsproces van ondernemers en krijgt inzicht in de regionale sectoren en thema’s. Wij beloven u een informatieve avond, waarbij u inzicht krijgt over hoe innovatie bijdraagt aan het versterken van de concurrentiepositie en (duurzame) groei van de Regio Zwolle.

 

Programma 7 februari 2019 19:30 uur   Inloop met koffie 20:00 uur   Programma met de onderdelen:

  • Wat is de relatie tussen 21 gemeenten en innovatie in de Regio Zwolle?
  • Wat zijn de regionale sectoren en kansrijke thema’s? Maak kennis met het Polymere Science Park, het Health Innovation Park en Kennispoort regio Zwolle.
  • Sprekende voorbeelden van het innovaties en activiteiten binnen het innovatie ecosysteem van de
  • regio Zwolle.
  • Wat zijn recente en toekomstige ontwikkelingen in de periode 2019-2022? 21:15 uur Afsluiting met een drankje

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats op hét innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie, het Polymer Science Park (Ceintuurbaan 15 in Zwolle).

Aanmelden U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan Rosanne Smook, rosanne@kennispoortregiozwolle.nl. In de week van de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met het definitieve programma en de huishoudelijke informatie.