Handelsmissie met minister Sigrid Kaag naar de Duitse deelstaat Bremen

8 januari 2019
Door Marnix Hersbach

Wilt u zakendoen in Duitsland, bestaande contacten uitbreiden of innovatiesamenwerking starten? Ga dan mee met de handelsmissie naar Bremen met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De missie loopt parallel aan het werkbezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Bremen en Bremerhaven brengen. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij enkele programmaonderdelen van de missie. Voor wie? Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van:

  • Ruimtevaart
  • Wind op zee (offshore wind)

Duitsland Duitsland is economisch gezien enorm belangrijk voor Nederland. Het is de belangrijkste handels- en innovatiepartner, zowel op het gebied van export en import als voor Europese innovatieprojecten. Het jaarlijks handelsvolume tussen de 2 landen behoort tot een van de grootste ter wereld. 1/5e van onze totale export gaat naar Duitsland. In Duitsland wordt op jaarbasis meer dan € 90 miljard geïnvesteerd in Research & Development, waarvan 2/3 door de private sector. Nederland is in Duitsland de grootste investeerder.

Aanmelden: Aanmelden voor deze missie kan tot en met 28 januari 2019. RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.
Kosten: Deelname kost € 475 per organisatie (max. 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 475 per extra deelnemer. Let op: iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. Het dienstenpakket bevat deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf in Duitsland. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd om een hotelarrangement samen te stellen.
Contact: Voor meer informatie over deze handelsmissie kunt u contact opnemen met: Margriet Veenstra, projectleider handelsmissies,  margriet.veenstra@rvo.nl