Nutte Visser Havenondernemer van het jaar 2018 tijdens het Havendiner Regio Zwolle

8 februari 2019
Door Anita Tuinstra

Voor de derde keer wordt deze maand de havenondernemer van het jaar gekozen. De jury heeft dit jaar unaniem Nutte Visser gekozen als Havenondernemer van het Jaar 2018. Daarmee is hij de opvolger van Bert Weever van Graansloot Kampen.

De bekendmaking van de Havenondernemer van het jaar is tijdens het Havendiner Regio Zwolle op 8 februari 2019. Dit jaarlijks terugkerende evenement organiseert Port of Zwolle in samenwerking met PEC Zwolle en Regio Zwolle United.

Uitreiking havenondernemer van het jaar
Nutte Visser krijgt de award uitgereikt door Henk Brink, gedeputeerde Drenthe. Met deze eervolle titel volgt hij Bert Weever op. Bert Weever, Graansloot Kampen, werd gekozen als Havenondernemer van het jaar 2017. Hij zag de benoeming destijds totaal niet aankomen en was dan ook zeer verrast.

Havenondernemer van het jaar 2016, Remko Germeraad van Alumax Custom Boats, was de eerste die deze eervolle titel heeft gekregen. De award leverde hem veel zakelijke bekendheid op: ‘’Er komen veel mensen op je pad. Het wordt gezien en gewaardeerd. Het is echt een bekroning op je werk!’’, alsdus Germeraad.

Ook Bert Weever heeft de prijs ervaren als een blijk van waardering voor zijn werk in de havensector. ‘’Port of Zwolle brengt ondernemers samen. Hier gaat een bepaalde kracht van uit, ook richting de landelijke overheid. Samen kunnen we mooie dingen bereiken, ‘’ stelt Weever. Hij zit dit jaar in de jury, samen met Alfred Peterson (hoofd van de eenheid Economie en Cultuur van de Provincie Overijssel) en Jeroen van den Ende (managing director Port of Zwolle).

Nutte Visser havenondernemer 2018
De jury ziet in Nutte Visser een havenman en ondernemer in hart en nieren; een man die met weinig woorden veel bereikt. Hij durft te investeren wanneer hij kansen ziet en durft daarbij weloverwogen risico’s te nemen; een ware ambassadeur voor de regio en voor de logistieke sector. Als mededirecteur van MCS, de deelneming in de IJsseldelta Terminal en als voorzitter van VITO, Vereniging Inland Terminal Operators, stimuleert hij het efficiënt en duurzaam vervoeren van bulkgoederen en containers over water. Mede Hij is een drijvende factor voor het promoten en stimuleren van efficiënt en duurzaam vervoer van containers en bulkgoederen over water. Port of Zwolle is trots op zo’n ondernemer in dhierdoor weet hij goed wat er zoal speelt in de logistieke sector en wordt hij beschouwd als een drijvende factor voor het promoten van vervoer over water. “Nutte Visser is een waardig ambassadeur voor de Regio Zwolle in het algemeen en voor de logistieke sector in het bijzonder,” aldus Jeroen van den Ende. “Hij is een havenman pur sang en draagt Port of Zwolle een warm hart toe.”

Havendiner Regio Zwolle
Naast de bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar, waren er een aantal inspirerende sprekers, die meer vertelden over de ontwikkelingen in de havenindustrie. Het thema ‘Smart Logistics’ stond centraal tijdens deze informele bijeenkomst.

Met dit event haalt Port of Zwolle de banden aan tussen havenbedrijfsleven, de havenbedrijven en overheid. Port of Zwolle heeft een goed jaar achter de rug. Eén van de hoogtepunten was het werkbezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen. Tijdens dit werkbezoek werd haar een rapport aangeboden als onderdeel van de lobby voor de verbreding van de Kornwerderzandsluis. Het jaar 2019 zal in het teken staan van de doorontwikkeling van Port of Zwolle, waarbij nautisch beheer en veiligheid belangrijke aspecten zijn.

De derde editie van het Havendiner wordt bezocht door vertegenwoordigers uit de haven- en logistieke sector uit de regio, regionale en landelijke overheid, de grote zeehavens en andere betrokken instanties. Het informele event heeft plaatsgevonden in het MAC3PARK stadion. Na afloop van het diner bezochten de gasten de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen- ADO Den Haag Vrouwen.

Door het event rondom een wedstrijd van PEC Zwolle te laten plaatsvinden, gebruiken PEC Zwolle, Regio Zwolle United en Port of Zwolle de kracht van sport als ontmoetingsplaats en uithangbord om de schanierfunctie tussen de Regio Zwolle en Noordoost-Europa te positioneren. Het Havendiner wordt ondersteund door het Logistiek Netwerk Regio Zwolle. Een netwerk waarin logistiek gerelateerde organisaties in de Regio Zwolle hun krachten bundelen. Doel is om de Regio Zwolle te positioneren als het logistiek knooppunt van het Noordoosten.