Regio Zwolle: 4e economische toplocatie van Nederland

7 maart 2019
Door Carla Dijkstra

Klaar om te ondernemen in een inspirerende omgeving? In Regio Zwolle vindt u de ideale infrastructuur voor groei dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en de onderliggende kennisinfrastructuur. Hierdoor is Regio Zwolle dé plek voor innovatieve ondernemers, succesvolle MKB’ers en zelfstandige professionals.

Dáárom Regio Zwolle

De perfecte balans tussen wonen, werken en recreëren, maakt het tot een levendige regio vol kansen voor ondernemers. Kijkt u maar eens naar het grote en diverse arbeidspotentieel. De centrale ligging, prachtige omgeving, hetexcellente onderwijs en de vele kennisnetwerken zorgen voor een bruisende en inspirerende plek voor innovatie en vernieuwend ondernemerschap. Als één van de sterkste en meest dynamische groeiregio’s van Nederland biedt Regio Zwolle u op alle fronten de ruimte om te groeien.

Regio Zwolle heeft dé ideale infrastructuur voor groei.

De belangrijkste feiten

  • 3e economische top locaties
  • 677.839 inwoners
  • 318.500 arbeidsplaatsen
  • Groei boven landelijk gemiddelde
  • Toegevoegde waarde bedrijfsleven: 21,5 mld
  • 76% familiebedrijven

Onbetwiste economische TOP-regio

Een voortrekkersfunctie in de toegepaste kenniseconomie van Nederland met een hoge arbeidsmoraal en hoge arbeidsparticipatie.

Eerste klas infrastructuur

Met de centrale ligging in combinatie met een uitstekende bereikbaarheid vormt de regio de verbinding tussen het westen en noordoosten van Nederland en de poort naar Europa. De perfecte uitvalsbasis voor (inter)nationaal zakendoen.

Sterk ontwikkelde distributiesector

Veel aandacht voor versterking van mobiliteit en de logistieke sector. Ondernemers werken samen en bundelen krachten in het Logistiek Expertise Centrum. Samen met havenbedrijf Port of Zwolle laten zij zich ook actief gelden op de (inter)nationale markt.

Vernieuwend ondernemerschap

Samen het beste uit onszelf halen. Het draait allemaal om de 3 G’s: Gunnen, Groeien en Gemeenschappelijk. Deze menselijke factoren in de ondernemersgeest maken dat de regio zo succesvol is en landelijk verschil maakt.

Excellent onderwijs

De MBO- en HBO-scholen in Regio Zwolle staan bekend om hun kwaliteit en innoverend vermogen, wat resulteert in een perfecte aansluiting op de arbeidsmarkt. In de nabije omgeving is een ruim aanbod van universiteiten.

Het uitdagende zakelijke klimaat van vandaag vraagt om een geweldige plek om te slagen: Regio Zwolle. Slechts een kleine greep van bedrijven die dit al weten: DSM, Wavin, wehkamp, Abbott, Tielbeke, Wärtsilä, Staay Food Group, Scania, TNT, IKEA, Kuehne + Nagel.