Dronten, Urk en Noordoostpolder manifesteren zich meer als schakel Flevoland en Regio Zwolle

9 mei 2019
Door Harmieke Paters

De drie gemeenten in Noordoostelijk Flevoland willen door meer samen op te trekken het gebied steviger op de kaart zetten. De drie burgemeesters van de gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder hebben dat via de overhandiging van een gezamenlijk Manifest laten weten aan de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek. De drie gemeenten willen de komende periode meer aandacht en inzet van het provinciaal bestuur voor de doorontwikkeling van het gebied Noordoostelijk Flevoland.

Verbindende schakel

De drie gemeenten maken onderdeel uit van het Flevolandse daily urban system en zijn ook lid van Regio Zwolle. Regio Zwolle is met 21 gemeenten en 4 provincies een sterk samenwerkingsnetwerk rondom de stad Zwolle. De drie gemeenten willen zowel binnen het Flevolandse netwerk als ook binnen Regio Zwolle meer samen optrekken en daarmee ook tegelijkertijd een verbindende schakel zijn tussen de beide netwerken.

Meer informatie over de samenwerking tussen de genoemde gemeenten en het Manifest zie de gemeentelijke websites.