Peter Snijders voorgedragen als nieuwe burgemeester Zwolle

1 juli 2019
Door Harmieke Paters

Op maandag 1 juli werd in een openbare bijeenkomst door de gemeenteraad van Zwolle bekend gemaakt wie door de raad is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwolle. Voorafgaand vond een besloten raadsvergadering plaats. In de openbare bijeenkomst maakte Gerdien Rots, voorzitter van de vertrouwenscommissie, bekend dat Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zwolle: “Iemand die het DNA van deze regio kent en plezier in het werk hoog in het vaandel heeft staan.”

Op Twitter is een tsunami van felicitaties te lezen aan het adres van de aanstaande burgemeester van Zwolle. Peter Snijders op Twitter: “Vanavond voorgedragen door de raad van de gemeente Zwolle als burgemeester van deze prachtige stad. Ontzettend blij en trots!” Ook diverse media berichten erover.

Regio Zwolle krijgt met de komst van Peter Snijders ook een nieuwe voorzitter. Regio Zwolle heet Peter Snijders van harte welkom: “Gefeliciteerd @phsnijders met je voordracht van burgemeester Zwolle en daarmee voorzitter Regio Zwolle. Welkom!”

De voordracht wordt nu aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De gemeenteraad gaat er vanuit dat Peter Snijders eind september 2019 als nieuwe burgemeester van Zwolle aan de slag zal kunnen.

Bron foto: Gemeente Hardenberg