Henk Jan Meijer gestart als voorzitter raad van toezicht Kennispoort

28 oktober 2019
Door Carla Dijkstra

Per 1 september 2019 is Henk Jan Meijer de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Kennispoort Regio Zwolle. Hij koos voor deze positie omdat hij betrokken wil blijven bij Regio Zwolle en hij op economisch vlak graag een steentje wil bijdragen aan deze regio.

Regionale en economische betrokkenheid

Meijer ziet zijn nieuwe positie bij Kennispoort als een mooie aanvulling op zijn huidige activiteiten. “Ik wist al dat ik Eerste Kamerlid zou worden en vond mijn pakket aan werkzaamheden nagenoeg compleet. Toch wilde ik graag iets in Regio Zwolle gaan doen, in de economische sfeer, want dat laatste zat nog niet in mijn pakket.” Regio Zwolle gaat Meijer aan het hart. Toch ging de beslissing, om de nieuwe voorzitter van Kennispoort te worden, niet over één nacht ijs. Meijer: “Ik wilde, de nieuwe burgemeester van Zwolle (Peter Snijders) en daardoor de nieuwe voorzitter van Regio Zwolle, niet voor de voeten lopen. Ik heb me dus goed laten informeren over mijn beoogde rol. Als voorzitter van de raad van toezicht heb ik een hele andere rol en daardoor een andere inbreng als die ik had als voorzitter van Regio Zwolle.”

Lees verder