Topmanagementdag Regio Zwolle en Talentenregio in teken van aantrekkelijk werkgeverschap

5 november 2019
Door Carla Dijkstra

Vrijdag 1 november was het zover: de Topmanagementdag 2019 ging van start. In de ‘Kas van Kaat’ kwam een honderdtal managers bij elkaar voor een leerzame, inspirerende en gezellige dag. De leidinggevenden waren afkomstig uit organisaties die aangesloten zijn bij Regio Zwolle en Talentenregio. De dag stond in het teken van ‘Het geheim van een aantrekkelijke werkgever’. Trainees – jonge hoogopgeleide starters – van Talentenregio organiseerden deze dag.

Het programma begon met een ‘energieke start van de dag’. Een van de onderdelen was een ‘headphone experience’ om op een originele manier zelfinzicht, creativiteit, connectie en fun te ervaren. Daarna heette de Zwolse burgemeester Peter Snijders als voorzitter van Regio Zwolle iedereen welkom met waarderende woorden voor de mooie locatie en de goede voorbereiding. Verder gaf hij aan dat het belangrijk is dat een goede werkgever jong talent de ruimte geeft om zich te ontplooien en te groeien: “Daar hoort bij dat je fouten mag maken. Daarvan leer je en groei je. Het is ook fijn als je weet dat er in een organisatie ruimte is om een volgende stap te maken in je loopbaan.”

Sandra Lenderink, directeur gemeente Oldebroek, sloot als voorzitter van Talentenregio de dag af: “We kunnen terugkijken op een inspirerende netwerkbijeenkomst. De complimenten aan de organisatie die met name uit jong talent bestond. Ik wens hen veel succes met hun loopbaan.”

Ieder jaar organiseren Regio Zwolle en Talentenregio een bijeenkomst voor leidinggevenden van aangesloten gemeenten. Het doel is om van elkaar te leren, ervaringen en inzichten te delen, samen inspiratie op te doen dat dit keer in het teken stond van aantrekkelijk werkgeverschap.