Eerste lokale ondernemer maakt gebruik van ontwikkelfonds

28 november 2019
Door Carla Dijkstra

Kroeze Dienstverlening Wezep is de eerste lokale ondernemer die gebruik maakt van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit fonds is in het leven geroepen om werkgevers en werknemers financieel te ondersteunen om meer uit hunzelf of uit hun bedrijf te halen door te investeren in mensen.
Ondernemer Erik Kroeze: “Er is in de infratechniek een dringende behoefte aan vakbekwame mensen. Met deze subsidie kan ik twee medewerkers opleiden tot expert in het aanleggen van distributienetwerken voor bijvoorbeeld gas, water, energie en warmte en het verzorgen van de aanleg, montage en het gebruiksklaar maken van de distributienetten.”

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Ik ben blij met deze eerste lokale ondernemer die gebruik maakt van het ontwikkelfonds. Ik hoop dat er nog veel lokale ondernemers dit goede voorbeeld gaan volgen.”

Ontwikkelfonds
Het gaat economisch goed met onze regio. We groeien als een van de snelste in ons land, maar daardoor is het voor werkgevers soms lastig om vacatures ingevuld te krijgen en om goed personeel te behouden. In de Regio Zwolle hebben de overheid, ondernemers en het onderwijs hiervoor de handen ineen geslagen en gaan we voor een win-win: kansen voor iedereen die kan en wil werken en een mooi aanbod voor werkgevers die willen investeren in gekwalificeerd personeel.

Het fonds wordt onder de aandacht gebracht met de campagne “upgrade jezelf”. In de eerste ronde van Upgrade Jezelf kunnen werkgevers en maatschappelijke organisaties uit de regio Zwolle tot 31 december 2019 een beroep doen op dit fonds.

Wilt u ook investeren in mensen? Zie: www.upgradejezelfregiozwolle.nl