De Startversneller biedt inzichten, praktische tips en een duwtje in de rug

12 december 2019
Door Carla Dijkstra

Ben jij minder dan vijf jaar fulltime ondernemer en kan je wel wat hulp gebruiken bij een succesvolle start van je bedrijf? Doe dan mee aan De Startversneller, een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel. Tijdens De Startversneller volg je een persoonlijk coachtraject, een opleidingstraject en een intervisieprogramma, waarbij je samen met collega-ondernemers leert hoe je de doelstellingen voor jouw bedrijf kunt realiseren. Ondernemers Linda Veerman en Robert van Middendorp zijn enthousiast over hun deelname. ‘De Startversneller vormt een prachtige boost voor startende ondernemers.’

 

Deelnemen aan De Startversneller is heel eenvoudig. Op www.destartversneller.nl lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen en kan je jouw aanvraag indienen. Blijkt dat je inderdaad gekwalificeerd bent voor De Startversneller, dan volgt eerst een E-scan, waarna je een opleiding en een individueel coachtraject volgt. Hierbij wordt 80% van de kosten voor de opleiding en de coach vergoed vanuit De Startversneller.

Profiteer van de impact van intervisie

Tijdens De Startversneller volg je niet alleen een coachtraject en opleidingstraject, als Overijsselse ondernemer neem je ook deel aan een intervisieprogramma dat door diverse ondernemershubs wordt georganiseerd, waaronder Kennispoort Regio Zwolle. Projectorganisator Bart Jeurnink legt uit waarom: ‘Kennispoort Regio Zwolle wil alle ondernemers uit de regio helpen groeien, dus ook startende ondernemers. Daarom stellen we voor De Startversneller niet alleen ons regionale netwerk ter beschikking, we faciliteren en begeleiden ook vier intervisiebijeenkomsten waar jij als deelnemer in een kleine groep met andere ondernemers aan de slag gaat. De impact van intervisie mag je niet onderschatten. Voor een ondernemer biedt intervisie namelijk de ideale mogelijkheid om van externe experts en collega-ondernemers te leren. Je stelt je competenties en je corebusiness scherp, je vergroot je netwerk en je behandelt thema’s die waardevol zijn voor jouw onderneming. Op 21 november kwamen alle deelnemers uit het eerste jaar samen om ervaringen uit te wisselen en hun netwerk van startende ondernemers uit te breiden. Dit toont wel aan dat beginnende ondernemers graag gebruik maken van dit duwtje in de rug.’

Lees verder