arrow left Terug

Raalte wint titel Best bestuurde decentrale overheid

27 januari 2020
| Door Regio Zwolle

Het college van de gemeente Raalte won half januari de titel ‘Best Bestuurde decentrale overheid’ én burgemeester Martijn Dadema is na Ahmed Aboutaleb van Rotterdam de beste lokale bestuurder van Nederland geworden. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur. Gemeente Raalte is een van de 22 gemeenten die tot Regio Zwolle behoren. Voorzitter Peter Snijders: “Wat een prachtig resultaat voor Raalte. Mooi dat we een kampioen in ons midden hebben. Zowel het college als de burgemeester van Raalte, van harte gefeliciteerd!”

Over de gemeente Raalte wordt het volgende gezegd: “De gemeente Raalte wordt geroemd om haar manier van communiceren. Op een open en eigentijdse manier betrekt Raalte haar inwoners bij allerlei aangelegenheden in de gemeente. Op vrijwel alle beleidsonderwerpen worden inwoners betrokken. Raalte is een voorbeeldgemeente op het gebied van inwonersparticipatie.” (bron: gemeente Raalte).

Regio Zwolle is een licht bestuurlijke samenwerking tussen gemeenten en vier provincies met ondernemers, onderwijs en maatschappelijke organisaties. Gezamenlijk werken zij aan opgaven als economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en energie ten behoeve van 740.000 inwoners.