arrow left Terug

Annet Horstman start als lobbyregisseur bij Regio Zwolle

13 februari 2020
| Door Regio Zwolle

Met ingang van april 2020 is Annet Horstman werkzaam voor Regio Zwolle in de functie van lobbyregisseur. Annet heeft ruime ervaring in een soortgelijke functie bij Regio Twente. Kees Praamstra, secretaris Regio Zwolle: “We zijn blij met haar komst. Regio Zwolle wil mogelijkheden en kansen in Den Haag en Brussel effectiever benutten om onze ambities te realiseren. Daarnaast kan de zichtbaarheid meer en beter op zowel landelijk als Europees niveau. Dat vraagt om meer regie en ervaring op het gebied van public affairs.”

In nationaal perspectief is de trend zichtbaar dat Regio Zwolle de aansluiting maakt op de economische hoofdstructuur van Nederland. Als sterkste groeiregio buiten de Randstad ontwikkelt de regio zich tot een economische topregio en vormt daarmee de vierde hoek van de economische hoofdstructuur van het land. De regio kent een strategisch logistieke ligging met een aantal bewezen sectoren als Agro-Food, Health en Kunststoffen en veelbelovende sectoren als E-commerce, Logistiek en Vrijetijdseconomie. Het profiel van Regio Zwolle in combinatie met de focus op toegepaste innovatie en onze arbeidsmentaliteit maakt haar een pijler van belang voor de BV Nederland.

“We willen blijven groeien als onderdeel van die economische hoofdstructuur en zijn daarmee een volwaardig partner van het Rijk. We gaan dit partnerschap circulair en duurzaam vormgeven vanuit onze vijf regionale opgaven Economie, Bereikbaarheid, Human Capital, Leefomgeving en Energie. Kortom een regio met grote ambities waarin pubic affairs en lobby een belangrijke rol heeft”, aldus Praamstra.