arrow left Terug

PEC Zwolle, al tien jaar zoveel meer dan voetbal!

20 februari 2020
| Door Carla Dijkstra

Wat in 2009 kleinschalig begon met PEC Zwolle United, is tien jaar later uitgegroeid tot een breed maatschappelijk platform onder de naam Regio Zwolle United

PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van voetbalclub PEC Zwolle, gebruikt sinds 2010 de kracht van sport voor sociaal-maatschappelijke projecten. Met ondersteuning van diverse partners wordt er voor verschillende doelgroepen – voor jong en oud – diverse activiteiten en projecten georganiseerd. PEC Zwolle United is onderdeel van ANBI-stichting Regio Zwolle United (RZU) en is onlosmakkelijk verbonden aan de betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle.

Klik op de afbeelding voor het downloaden van het magazine

Regio Zwolle United is een stichting met ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en is onlosmakelijk verbonden aan PEC Zwolle. De stichting is in het leven geroepen om sport te gebruiken als onafhankelijke katalysator voor de ontwikkeling van Regio Zwolle. Qua strategische ligging, ondernemerschap, arbeidsethos en handelsmentaliteit heeft onze regio de potentie om op allerlei terreinen duurzaam op het hoogste niveau te acteren.

De stichting staat symbool voor de regionale ambities en is als geen ander in staat om mensen uit de regio samen te brengen en te motiveren op sociaal-economisch en sportief gebied. Zij biedt fans, sponsoren en partners een groot netwerkplatform om hieraan mee te werken, vanuit onze thuishaven als sfeervolle en veilige ontmoetingsplaats. Wij nemen het initiatief om waardevolle economische en maatschappelijke projecten samen met anderen te realiseren en werken actief aan talentontwikkeling.

Regio Zwolle United omvat de volgende domeinen:

  • PEC Zwolle United
  • Regiobinding

Meer informatie over Pec Zwolle/Regio Zwolle United