arrow left Terug

Achter de stilte van Regio Zwolle schuilt dynamiek en wilskracht

28 april 2020
| Door Carla Dijkstra

“De coronamaatregelen houden mensen thuis. De straten zijn leger dan ooit.  Binnensteden zijn grotendeels uitgestorven. In de natuur is het rustig. Een wandeling of fietstocht kan. Met afstand…,”, zo begint voorzitter Peter Snijders van Regio Zwolle het filmpje met luchtbeelden van enkele regiogemeenten. De opnames zijn gemaakt in de vier provincies in willekeurige gemeenten: Urk (Flevoland), Meppel (Drenthe), Heerde (Gelderland) Hardenberg, Steenwijkerland en Zwolle (Overijssel).

De regiovoorzitter geeft aan dat de coronacrisis als gezondheidscrisis een enorme impact heeft op iedereen. Hij staat erbij stil dat sommige regiogemeenten harder zijn getroffen dan andere. Ook is het een gezondheidscrisis met economische gevolgen.

De beelden geven op een integere wijze de pijnlijke stilte van Regio Zwolle weer. Peter Snijders benadrukt: “Achter deze stilte schuilt dynamiek en wilskracht. Met steunmaatregelen, een regiobrigade voor advies, én inwoners die lokaal inkopen doen, helpen we elkaar én ondernemers om samen uit de crisis te komen.”

“Beste mensen, de schrijnende stilte in onze regio gaat voorbij! Houd vol!”