arrow left Terug

Overheidvannu in gesprek met Kees Praamstra, secretaris Regio Zwolle

29 april 2020
| Door Carla Dijkstra

‘Samenwerken met zo min mogelijk regels. Regio Zwolle doet het’

Een lichte netwerksamenwerking. Zo noemt Kees Praamstra, secretaris van de Regio Zwolle, de samenwerking tussen 22 gemeenten, 4 provincies en verschillende andere stakeholders in het onderwijs en bedrijfsleven. Geen overeenkomsten, geen reglementen, geen regionale raad. Maar een coalition of the willing die elkaar wat gunt.

Zo begint het artikel op www.overheidvannu.nl geschreven door Linda de Veen van overheidvannu. Een helder verhaal waarin Praamstra vertelt hoe Regio Zwolle samenwerkt: “Wat ons verbindt? Dat zijn onze drie G’s. Van grensontkennend werken, elkaar iets gunnen en willen groeien.” Ook benoemt Praamstra het initiatief van de coronabrigrade, een regiobrigade die ondernemers de weg wijst in de coronacrisis. “Dat begint gewoon te draaien, iedereen bespeelt zijn eigen kanalen. Dan zie je onmiddellijk dat de samenwerking werkt.”