arrow left Terug

“Ik zie overal in Regio Zwolle prachtige initiatieven ontstaan om elkaar te helpen”

18 juni 2020
| Door Carla Dijkstra

Regiovoorzitter Peter Snijders vertelt over veerkracht tijdens de coronacrisis

Het zelfstandige magazine ZON brengt twee keer per jaar ontwikkelingen in en over Regio Zwolle in beeld. De tweede uitgave van dit jaar vervalt vanwege de coronamaatregelen en de impact daarvan op de organisatorische kant van het maken van een tijdschrift. Wel deelt de redactie videoboodschappen van mensen die werkzaam zijn binnen Regio Zwolle. Onder meer werd regiovoorzitter Peter Snijders gevraagd om enkele vragen te beantwoorden wat de impact van de coronacrisis op Regio Zwolle is, hoe de hulp is geregeld en hoe hij de toekomst voor Regio Zwolle ziet.

Peter Snijders: “Regio Zwolle is een van de snelstgroeiende economische regio’s in Nederland. We zijn vitaal en veerkrachtig en we omarmen nieuwe ontwikkelingen! De basis van onze krachtige samenwerking is elkaar iets gunnen, samen groeien en grensontkennend denken. Tegelijkertijd ziet de wereld er op dit moment er totaal anders uit. Die crisis raakt ons allemaal. Veel zorgen zijn er voor én bij onze ondernemers. Kijk naar de horeca, detailhandel en maakindustrie. En ook digitalisering die bevindt zich nu in de hoogste versnelling; vaak is dat spannend voor mensen om daarmee te werken. Banen komen onder druk te staan en misschien zijn er ook nog wel gezondheidszorgen bij mensen. De sociale impact is groot. Gelukkig heeft Regio Zwolle een sterk fundament en dat geeft vertrouwen om snel uit deze crisis te komen.”