arrow left Terug

Geslaagd werkbezoek van VVD-Tweede Kamerlid Arne Weverling aan Regio Zwolle

27 augustus 2020
| Door Regio Zwolle

De Regio Deal Regio Zwolle is half juli ondertekend door de bewindspersonen van zes departementen, Bert Boerman, gedeputeerde provincie Overijssel en Peter Snijders namens de netwerkorganisatie Regio Zwolle. Regio Zwolle ontving daarom Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) om hem te laten ervaren hoe de Regio Deal gaat uitpakken. Weverling bezocht op donderdag 27 augustus verschillende locaties in Regio Zwolle met de nadruk op circulair en innovatief ondernemerschap in het mkb, en het investeren in een toekomstbestendige en veerkrachtige arbeidsmarkt.

Arne Weverling reageert enthousiast:

“Met eigen ogen heb ik gezien wat de Regio Deal voor Regio Zwolle betekent en waar deze het verschil maakt. De innovatieve kracht spat ervan af! De deal maakt de versnelling naar een meer circulaire economie mogelijk. En ik ben onder de indruk van hoe de regio aan de slag is met human capital; een belangrijke sleutel voor duurzame economische groei. Mooie voorbeelden kwamen langs van het belang van om-, her- en bijscholing van medewerkers tijdens de coronacrisis. Een regio die van aanpakken weet.”

Regiovoorzitter Peter Snijders geeft aan: “Het is belangrijk om politiek Den Haag de kracht van onze unieke netwerkorganisatie Regio Zwolle te laten zien en ervaren. We hebben Arne Weverling aan de hand van enkele projecten laten zien wat de Regio Deal betekent voor onze 780.000 inwoners en duizenden ondernemers van de regio.”

De Regio Deal voor Regio Zwolle betekent een miljoeneninvestering de komende drie jaar. Ook is de Regio Deal een belangrijke opstap naar een lange termijn investeringsagenda die de regio zoveel mogelijk samen met het Rijk wil opstellen. “Deze regio swingt, zit in een stroomversnelling. Bij het Polymer Science Park sprak ik met RPP Kunststoffen uit Nieuwleusen. Wat hier gebeurt in de kunststofsector is uniek. Mooi hoe deze sector bijdraagt aan maatschappelijke transities”, besluit Weverling.

Het gezelschap bezocht naast het Polymer Science Park ook Perron038 en Spoorzone Regio Zwolle waarbij tot besluit gewandeld werd door de Spoorzone met onder meer een bezoek aan de plek waar de nieuwe stationspasserelle moet komen. Deze wordt gefinancierd met een bijdrage uit de Regio Deal.