arrow left Terug

Studenten helpen ondernemers met digitalisering

3 september 2020
| Door Carla Dijkstra

Ongeveer zevenhonderdvijftig studenten van Hogeschool Windesheim en de mbo-scholen Deltion en Landstede helpen de komende drie jaar ondernemers in Regio Zwolle met digitalisering. Het gaat daarbij om e-commerce, data-analyse en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Onder de naam MoveDigi, de digitale werkplaats Regio Zwolle, gaat dit initiatief van start. Studenten van diverse disciplines krijgen hierin een rol: ICT, bedrijfskunde, economie en e-commerce. Docenten zorgen voor de begeleiding.

MoveDigi richt zich op bedrijven in Regio Zwolle die minimaal vijf jaar bestaan, twee tot vijftig werknemers hebben en actief zijn in de sectoren retail, logistiek of maakindustrie. MoveDigi helpt deze mkb’ers beter en sneller te digitaliseren én wil de aansluiting tussen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken. “De coronacrisis laat zien dat digitale oplossingen de wereld draaiende houden. Veel kleinere ondernemers vinden dit lastig, omdat ze over onvoldoende kennis, middelen en vaardigheden beschikken. We hopen dat we met deze unieke samenwerking dan ook veel mkb’ers bereiken”, aldus Ynte van der Meer, projectleider MoveDigi en adviseur Kennispoort Regio Zwolle.

Samenwerking vanuit Regio Zwolle

MoveDigi is een samenwerking tussen hogeschool Windesheim, Deltion College, Landstede mbo, Topcentrum E-commerce, Oost NL, Rabobank en Kennispoort Regio Zwolle. Hogeschool Windesheim heeft bij de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) een plan ingediend om in Regio Zwolle een digitale werkplaats te starten. RVO heeft het plan goedgekeurd en verleent subsidie. Provincie Overijssel en de 22 gemeentes van Regio Zwolle betalen mee aan de uitvoering van de digitale werkplaats.

Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle: “MoveDigi is een prachtige ontwikkeling en een schoolvoorbeeld van de meerwaarde van Regio Zwolle. We bundelen talent en kennis om het bedrijfsleven te versterken. Andersom krijgt het onderwijs meer inzicht in welke behoefte ondernemers hebben op het gebied van bijvoorbeeld digitalisering. Een win-winsituatie in het belang voor een blijvend sterke regio.”

Wie meer wil weten over MoveDigi kan terecht op www.movedigi.nl.