arrow left Terug

Succesvolle elfde editie Regio Zwolle Prinsjesdagcongres

22 september 2020
| Door Carla Dijkstra

Het traditionele panelgesprek ging over de impact van de coronacrisis in Regio Zwolle. De deelnemers van het panel waren Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW, Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle, Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle en Peter Snijders, regiovoorzitter.

 

Tijdens Prinsjesdag vond de elfde editie van het Regio Zwolle Prinsjesdagcongres plaats. Dit keer was de locatie Hotel Lumen & Events. Coby Zandbergen leidde het programma en regiovoorzitter Peter Snijders heette iedereen welkom. Snijders benadrukte dat Regio Zwolle symbool staat voor innovatie en vindingrijkheid om de crisis door te komen: “Landelijke politici zijn onder de indruk van de veerkracht van onze regio. Die veerkracht zie je ook bij de leergierigheid van onze ondernemers en inwoners: ze leren graag nieuwe vaardigheden. De Human Capital Agenda met de campagne Upgrade Jezelf laat duidelijk haar meerwaarde zien in deze coronatijd.” Ook gaf de regiovoorzitter aan dat de Miljoenennota hoop uitdraagt en dat het pas gelanceerde Groeifonds kansen biedt voor Regio Zwolle. “Pak samen de handschoen op: onderwijs, ondernemers en overheden om tot mooie projecten te komen.”

Marcel Klok van de ING gaf een reflectie op de miljoenennota en de economische ontwikkelingen die daaruit voortkomen voor Regio Zwolle. Vier pas afgestudeerde studenten van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten verzorgden het culturele intermezzo. Via een videopresentatie lieten Maxime Snaterse, Martin Kaptein, Laila de Vries en Alexandra Kaptein hun examenwerk horen en ze vertelden vol passie wat afstuderen in coronatijd voor hen betekende.

Marius Nijland verzorgde vervolgens de aftrap van de ondernemersprijs Regio Zwolle 2020.

Het congres startte met het nieuwste promofilmpje van Regio Zwolle. De video vertelt kort en bondig de ambitie van Regio Zwolle: in 2030 zijn we de vierde economische topregio van Nederland. De combinatie van animaties en filmbeelden biedt een indruk van de sterke sectoren in de regio. Zo spelen de bewezen sectoren Health, Agri & Food en Kunststoffen een prominente rol in de economie van Regio Zwolle. Ook de veelbelovende sectoren E-commerce, Logistiek, Vrijetijdseconomie en Maakindustrie maken van Regio Zwolle een krachtige regio.

Het Regio Zwolle Prinsjesdagcongres komt tot stand door een samenwerking tussen het Regio Zwolle Bureau en MarketingOost en wordt mede mogelijk gemaakt door partners en sponsoren: VNO-NCW Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle, ING en Lumen Hotel & Events.