arrow left Terug

Leergang regionale samenwerking: een succesvolle start!

4 november 2020
| Door Regio Zwolle

De leergang ‘Samenwerken in de triple helix van Regio Zwolle’ is dit jaar voor het eerst in haar bestaan gestart met twee groepen. Dit vanwege de grote animo van belangstellenden uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. De leergang van Talentenregio is ontwikkeld met vertegenwoordigers van de provincie Overijssel, Regio Zwolle, diverse gemeenten, VNO/NCW en Hogeschool Windesheim. “Triple helix is de vertaling van een samenwerking tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. We zijn verheugd dat er zoveel deelnemers zijn. Samenwerken is lastig, maar ontzettend nuttig en effectief”, aldus Corné Paris, een van de initiatiefnemers van deze leergang.

Tijdens de leergang leren de deelnemers vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar samenwerken, inhoud, relaties, processen en vormen. In de bijeenkomsten is aandacht voor de laatste wetenschappelijke inzichten en de actuele, politiek-maatschappelijke ontwikkelingen. Dit wordt toegespitst op de persoonlijke situatie van de deelnemer: welke kennis, instrumenten en vaardigheden heb je als professioneel netwerker tot je beschikking?

Uniek is dat de leergang met vijf bijeenkomsten dit jaar volledig online plaatsvindt vanwege de coronamaatregelen. “Regio Zwolle is een netwerksamenwerking, waarbij persoonlijke ontmoetingen de basis van samenwerken is. Dat doen we nu vooral digitaal en dat is best lastig soms. Ik ben onder de indruk van het enthousiasme van de studenten, de leergierigheid en hun deskundige inbreng. Een leergang die de samenwerking binnen Regio Zwolle verder brengt, op persoonlijk vlak en op organisatieniveau”, aldus Kees Praamstra, secretaris Regio Zwolle en een van de gastdocenten.

Eind oktober en begin november zijn de groepen gestart. De leergang staat onder leiding van Maarten Hageman, adviseur voor samenwerking. Wil jij meer informatie over de leergang regionale samenwerking? Neem dan contact op met info@talentenregio.nl.