arrow left Terug

Succesvolle Regio Zwolle toont zich aan Nederland

13 november 2020
| Door Regio Zwolle

MarketingOost lanceert landelijke mediacampagne

Regio Zwolle wil in 2030 de vierde economische topregio van Nederland wil zijn. Deze ambitie  verdient het om groots onder de aandacht gebracht te worden. MarketingOost lanceerde daarom samen met Regio Zwolle Bureau een landelijke mediacampagne: Groei met ons mee naar de vierde economische topregio”. Dit is de boodschap van de printcampagne in Het Financieele Dagblad en Binnenlands Bestuur, de radiocommercial op BNR en de gelijktijdige online campagne.  De start was op zaterdag 14 november met een advertentie in het Financieele Dagblad en eindigde met een interview met regiovoorzitter Peter Snijders en Laurens de Lange, voorzitter VNO NCW Regio Zwolle in het Binnenland Bestuur van 18 december.

Regio Zwolle – met daarin 22 gemeentes, vier provincies en 780.000 inwoners – wil binnen tien jaar naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven de vierde economische topregio van Nederland zijn. Bedrijven profiteren van de ‘excellente ligging en verbindingen over weg, water en spoor’, beschrijft de campagne. Regio Zwolle huisvest wereldspelers in branches als Kunststoffen, Health en Agri&Food en vooraanstaande bedrijven in de Maakindustrie, E-commerce, Logistiek en VTE. Bovendien is er een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheden.

Ideaal vestigingsklimaat

Ons ideale vestigingsklimaat moet meer voor het voetlicht komen, zegt Claudi Groot Koerkamp, brandmanager Stad en Regio Zwolle van MarketingOost. “Regio Zwolle is  een succesvolle én kansrijke economische regio en dat willen we nog meer uitdragen naar  potentiële investeerders en politiek en bestuurlijk Den Haag. Met deze campagne brengen we de kracht van onze regio onder de aandacht, vergroten we onze naamsbekendheid en maken we onze ambitie duidelijk. De economische hoofdstructuur van Nederland bestaat straks uit het vierkant Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven én Regio Zwolle. En Regio Zwolle is hard op weg die positie te bemachtigen.”

Groeien in Balans

Samen met MarketingOost maakt Regio Zwolle die boodschap duidelijk aan Nederland. Regiovoorzitter Peters Snijders licht toe: “Deze grootschalige mediacampagne sluit goed aan bij de ontwikkeling van Regio Zwolle. We willen groeien in balans samen met gevestigde én nieuwe ondernemers in het belang van het bedrijfsleven en onze inwoners. Regio Zwolle als vierde economische topregio in 2030 is haalbaar en onderweg daar naar toe werken we samen aan een sociaal sterke, innovatieve en klimaatbestendige regio. Want de basis is en blijft goed wonen, werken en ondernemen.”

Netwerk van ambassadeurs

MarketingOost werkt naast de mediacampagne aan een netwerk van ambassadeurs. Prominente bewoners zoals Coby Zandbergen (voorzitter college van bestuur Cibap), Jeroen van den Ende (directeur Port of Zwolle Zwolle) en Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) gaan Nederland attenderen de kansen van de aantrekkelijke woon-en werkregio. MarketingOost breidt de groep ambassadeurs de komende tijd verder uit.

Meer over de samenwerking en ambities van Regio Zwolle kunt u lezen op deze site.