arrow left Terug

Regiogemeente Elburg het decor voor de intocht van Sinterklaas

19 november 2020
| Door Regio Zwolle

Regio Zwolle heeft de ambitie om de vierde economische topregio van Nederland te worden. Dat doen we vanuit een netwerksamenwerking van ondernemers, onderwijsinstellingen, 22 gemeenten en 4 provincies. Hoewel Sinterklaas Regio Zwolle natuurlijk goed kent, koos hij dit jaar voor het eerst om aan te meren in de prachtige haven van regiogemeente Elburg. De binnenstad van Elburg vormde in de uitzending over zijn aankomst op zaterdag 14 november het decor van de landelijke intocht van Sinterklaas. Miljoenen mensen genoten van de mooie beelden van Elburg.

Een paar weken lang was het spannend voor kinderen én volwassenen waar Sinterklaas aan wal ging. De kijkers werden meegenomen in de avonturen van Sinterklaas op weg naar en in Nederland en vanwege de coronacrisis was de intocht in het fictieve Zwalk. Een grootste intocht zat er dit jaar niet in. Het historische stadje Elburg bleek het werkelijke toneel voor de intocht van Sinterklaas te zijn. De opnames waren half oktober, vlak naast de visafslag.

Verder blijft Sinterklaas net als zoveel andere mensen zoveel mogelijk thuiswerken om contacten met andere mensen te mijden.Hij werkt vanuit het paleis Soestdijk en de pieten kopen de cadeautjes ook zoveel mogelijk alleen.