arrow left Terug

Regio Zwolle lanceert ambassadeursnetwerk

29 januari 2021
| Door Regio Zwolle

Op feestelijke wijze is woensdag 27 januari het ambassadeursnetwerk Regio Zwolle online gelanceerd met in totaal zestien ambassadeurs uit de regio. Het ambassadeursnetwerk is opgericht om Regio Zwolle nadrukkelijk op de kaart te zetten en de toegevoegde waarde van de regio landelijk te onderstrepen. Daarnaast is het doel van het ambassadeursnetwerk het aantrekken van imagoversterkende congressen op het gebied van logistiek, e-commerce, health, agri & food en kunststoffen. Op deze wijze levert het ambassadeursnetwerk een bijdrage aan de ambitie om in 2030 de 4e economische topregio van Nederland te zijn. Regio Zwolle vormt dan samen met Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven de economische hoofdstructuur van ons land.

Ambassadeursnetwerk: van kunstenaar tot ondernemer
Het ambassadeursnetwerk bestaat uit een divers gezelschap. Van kunstenaar Ronald Westerhuis tot MKB Nederland voorzitter en ondernemer Jacco Vonhof, allen met een groot landelijk netwerk én een hart voor de regio. Portefeuillehouder marketing Regio Zwolle Hans Wijnants licht toe: “We zijn blij dat we nu met een prachtige groep ambassadeurs die zich aan Regio Zwolle verbindt, zijn gestart. We hebben er alle vertrouwen in dat dit ambassadeursnetwerk vanuit zijn eigen ervaring gaat helpen om Regio Zwolle binnen en buiten de regio van nog meer van betekenis te laten zijn voor inwoners , ondernemers en heel Nederland.”

Samenwerking Regio Zwolle Bureau en MarketingOost
Het Regio Zwolle ambassadeursnetwerk is ontstaan op initiatief van MarketingOost in samenwerking met het Regio Zwolle Bureau. Hans Wijnants vervolgt: “MarketingOost is dit netwerk gestart met drie ambassadeurs en heeft samen met hen bepaald welke rol een ambassadeursnetwerk kan pakken en hoe dit netwerk vorm te geven. Ik ben trots op wat er nu staat. Zo kunnen we in navolging van enkele andere steden een mooi netwerk neerzetten dat op een natuurlijke, maar duidelijke wijze kan bijdragen aan de ambitie van onze regio.”

In aanloop van de kick-off ontvingen de ambassadeurs een introductiepakket met daarin enkele middelen om de boodschap van Regio Zwolle kracht bij te zetten. De wens is om het komende jaar het ambassadeursnetwerk verder te verbreden met bijvoorbeeld jongeren of mensen uit de sportwereld. Zie in onderstaand overzicht wie de ambassadeurs zijn. Het ambassadeursnetwerk is onderdeel van de marketingaanpak van Regio Zwolle. Een ander initiatief is bijvoorbeeld de recente mediacampagne in het Financieele Dagblad, Binnenlands Bestuur en bij BNR Nieuwsradio.

Ambassadeurs Regio Zwolle

 • Jeroen van den Ende  – Port of Zwolle
 • Jacco Vonhof – MKB Nederland
 • Jan Timmerman  – Royal Huisman
 • Annelie Jansen – Maan Groep/Green East
 • Rudy Horstman – Maan Groep/Green East
 • Ronald Westerhuis  – Ronald Westerhuis
 • Bert Beun – Deltion
 • Henk Hagoort – Windesheim
 • Jos Bisschops – Natuurmonumenten
 • Jeanine de Regt – HIP
 • Bart Carlier – Yourhosting
 • Dim Jan de Visser  – World Potato City
 • Jan Groen  – Green Organics
 • Marius Woldberg  – Perron038
 • Jeroen Zuidberg – Zuidberg
 • Coby Zandbergen  – Academiehuis/Creative Board