arrow left Terug

In gesprek met regionale kandidaat-Kamerleden

24 februari 2021
| Door Regio Zwolle

Op de kandidatenlijsten van de politieke partijen in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen staat een aantal kandidaten woonachtig in regiogemeenten van Regio Zwolle. De verkiezingen zijn op 15, 16 en 7 maart en als kennismaking heeft Regio Zwolle de regionale kandidaten uitgenodigd voor een online ontmoeting met enkele vertegenwoordigers vanuit Regio Zwolle.

In deze bijeenkomst op maandag 1 maart gaan we me elkaar in gesprek over de netwerksamenwerking Regio Zwolle. Peter Snijders, voorzitter Regio Zwolle: “We zien dat regionale Kamerleden het verschil kunnen maken in Den Haag. Ze kennen de issues die hier spelen. En ze weten steeds beter de kansen die onze regio biedt landelijk op de politieke agenda te krijgen. Onze regionale mogelijkheden zijn vaak in het belang van heel Nederland onder het mom van Nederland slim benutten! In onze ontmoeting bespreken we dan ook regionale opgaven en ambities, wat daarover terug te vinden is in de verkiezingsprogramma’s en wat we voor elkaar kunnen betekenen bij de realisatie van onze gezamenlijke ambities. Ik verheug me op deze kennismaking met nieuwe en zittende kandidaat-Kamerleden.”

Vanuit Regio Zwolle zijn vertegenwoordigers vanuit de overheid, bedrijfsleven en het onderwijs aanwezig bij deze ontmoeting, te weten Richard Korteland, portefeuillehouder public affairs Regio Zwolle, Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle,  Laurens de Lange, voorzitter VNO NCW Regio Zwolle, Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle, Henk Hagoort, Hogeschool Windesheim, vertegenwoordiger van de regionale onderwijsinstellingen, en Peter Snijders als regiovoorzitter. Een groot deel van de regionale kandidaat Kamerleden heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Wie zijn de regionale kandidaat-Kamerleden

Hieronder staat een opsomming van de namen van de regionale kandidaat Kamerleden en op welke plaats ze staan op hun partijlijst. “Ik wens onze regionale kandidaten veel succes de komende verkiezingsperiode en hopelijk zien we hen straks daadwerkelijk in de Tweede Kamer!” aldus Snijders.

CDA

 • plek 12: zittend Kamerlid: Hilde Palland, Kampen, Overijssel
 • plek 23: Eline Vedder, De Wolden, Drenthe
 • plek 35, Piet-Cees van der Wel, Hardenberg, Overijssel

VVD

 • plek 16:  Thom van Campen, Zwolle, Overijssel
 • plek 19:  zittend Kamerlid Daniël Koerhuis, Raalte, Overijssel
 • plek 38: Mark Strolenberg, Hoogeveen, Drenthe

PvdA

 • plek 21: Inge Oosting, Elim, Drenthe

SGP

 • plek  2: zittend Kamerlid Chris Stoffer, Elspeet, Gelderland
 • plek 12: Maarten Slingerland, Zwartewaterland, Overijssel

ChristenUnie

 • plek 15 : Johanna Koffeman, Urk, Flevoland
 • plek 16:  Gerdien Rots, Zwolle, Overijssel
 • plek 17: Alwin te Rietstap, Hardenberg, Overijssel
 • plek 30: Arend Palland, Hattem, Gelderland
 • plek 33: Maroeska Veldkamp, Elburg, Gelderland
 • plek 50: Henk Stoorvogel, Zwolle, Overijssel

GroenLinks

 • plek 33: Romano Boshove, Hardenberg, Overijssel

D66

 • plek 47: Sonja Paauw, Zwolle, Overijssel

SP

 • plek 13: Nicole Temmink, Zwolle, Overijssel
 • plek 19: zittend Kamerlid Frank Futselaar, Zwolle, Overijssel

50PLUS

 • plek 12: Linda Verschuur-Otter, Slagharen, Overijssel
 • plek 36: Coen Verboom, Kampen, Overijssel
 • plek 39: Gijs Schuurman, Hardenberg, Overijssel

PvdD

 • plek 35: Luuk Folkerts, Wijhe, Overijssel

FvD

 • plek 11: Arjan de Kok, Noordeinde (Oldebroek), Gelderland

PVV

 • plek 15: Edgar Mulder (Zwolle), Overijssel

BoerBurgerBeweging (BBB)

 • plek 26: Wim Groot Koerkamp (Olst), Overijssel

Jong 

 • plek 1: Jaron Tichelaar (Noordscheschut), Drenthe
 • plek 15: Elisha Geertsma (Hoogeveen), Drenthe

Code Oranje

 • plek 13: Gerrit de Jonge (Ommen), Overijssel