arrow left Terug

Groei Vooruit helpt in de coronacrisis inwoners van Regio Zwolle zich te ontwikkelen

31 maart 2021
| Door Regio Zwolle

Corona heeft de arbeidsmarkt op z’n kop gezet. Veel inwoners hebben hun baan verloren of dreigen hun werk te verliezen. Daarom lanceert Regio Zwolle ‘juist nu’ Groei Vooruit. Groei Vooruit is onderdeel van ‘Upgrade jezelf Regio Zwolle’ en biedt inwoners van Regio Zwolle tijdens de coronacrisis gratis persoonlijke werk- of loopbaancoaching en daarmee kans op een betere toekomst. En heb je om- of bijscholing nodig, Groei Vooruit betaalt ook scholing. En dat voldoet duidelijk aan een behoefte. Meer dan 1.400 inwoners hebben zich tot nu toe gemeld dat tot de uitreiking van 300 scholingsvouchers heeft geleid. Om nog meer inwoners te bereiken met dit initiatief is vanaf nu de website groeivooruit.nl in de lucht.

Welke stap wil je maken? Gratis omscholing, bijscholing én loopbaancoaching

“Lang niet iedereen die tijdens deze crisis zijn baan heeft verloren of dreigt te verliezen weet waar hij of zij naar toe wil”, zegt wethouder René de Heer. “Als je lange tijd met plezier in een bepaalde sector gewerkt hebt en juist daar veel banen verdwijnen, dan duurt het wel even voor je alles weer op een rijtje hebt. Terwijl snelheid juist heel belangrijk is om de stap naar werk soepel te kunnen maken. Hoe langer je eruit ligt hoe moeilijker het wordt”, vervolgt René de Heer. “Daarom biedt Groei Vooruit gratis persoonlijke werk- of loopbaancoaching. Ook geeft Groei Vooruit advies over welke opleiding je nodig hebt om uiteindelijk een stap te kunnen maken naar een kansrijke sector. Zoals de zorg, het onderwijs of de techniek. Groei Vooruit betaalt geschikte opleidingen zodat ze voor iedereen bereikbaar zijn. We verwachten dan wel dat mensen zich inzetten voor die opleidingen bijvoorbeeld door er tijd voor vrij te maken.”

Groei Vooruit is er voor iedereen. Iedereen? Iedereen!

Groei Vooruit wil iedereen in Regio Zwolle tijdens de coronacrisis de kans geven om een stap te maken. De meeste mensen kunnen op de site groeivooruit.nl zelf uitzoeken wat ze nodig hebben. Of welk werk het best aansluit bij hun mogelijkheden. Door een afspraak te maken met een werk- of loopbaancoach of door bij- en omscholing te regelen. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben, is er een aparte persoonlijke benadering. Zij worden stap voor stap begeleid bij het vinden van (nieuw) werk.

Groei Vooruit is onderdeel van Upgrade Jezelf in Regio Zwolle

Groei Vooruit biedt inwoners juist nu een kans om een stap te maken. Hiermee is het onderdeel van het initiatief ‘Upgrade jezelf in Regio Zwolle’. Dit samenwerkingsinitiatief werkt al langer aan een vitale arbeidsmarkt. Dat is gunstig voor inwoners, ondernemers én de regio als geheel. Ondernemers zien dat hun medewerkers bijleren. Zij kunnen hun functie hierdoor beter vervullen of doorgroeien naar een andere functie. Ondernemers kunnen na de crisis beter opgeleide mensen aannemen. Uiteindelijk neemt zo de aantrekkingskracht van de hele regio toe en dus groeit het welzijn en de welvaart van iedereen.

Een brede samenwerking wil van Regio Zwolle de groeiregio van Nederland maken

Groei Vooruit is een initiatief van een brede samenwerking van 20 regiogemeenten, 4 provincies, Rijk, werknemers- en werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijs en het UWV Werkbedrijf.