arrow left Terug

Beëdigde Kamerleden uit Regio Zwolle ‘met een rugzak van Regio Zwolle op stap’

3 april 2021
| Door Regio Zwolle

De leden van de Tweede Kamer zijn beëdigd. Dat vond op woensdag 31 maart plaats. Onder hen legden vijf regionale Kamerleden de eed of belofte af. Hilde Palland (CDA), Daniel Koerhuis (VVD), Chris Stoffer (SGP), Edgar Mulder (PVV) en Thom van Campen (VVD) kregen daarom van Regio Zwolle een rugzak cadeau. De inhoud van de tas bestaat uit een brief van regiovoorzitter Peter Snijders over de ambitie van de regio, aangevuld met regionale producten om van te genieten tijdens de Paasdagen.

Vier van de vijf Tweede Kamerleden mochten de eed opnieuw afleggen. Hilde Palland uit Kampen is sinds 29 mei 2019 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Daniel Koerhuis uit Raalte heeft sinds 23 maart 2017 een plek in de Tweede Kamer bij de Kamerfractie van de VVD. Chris Stoffer uit Elspeet is sinds 11 april 2018 lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP. Ook Edgar Mulder uit Zwolle werd opnieuw benoemd als lid van de Tweede Kamer, hij is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de PVV. Thom van Campen (VVD) uit Zwolle is het nieuwe Kamerlid uit de Regio Zwolle. Hij werd gisteren voor het eerst beëdigd en is daarmee ook een van de trotse volksvertegenwoordigers.

Regio Zwolle heeft de Tweede Kamerleden daags na de beëdiging verrast met een goed gevulde rugzak. Regiovoorzitter Peter Snijders: “We wensen Hilde, Daniel, Chris, Edgar en Thom veel succes en een plezierige tijd in Den Haag en we hopen dat de energierijke bagage in de rugzak bijdraagt aan een goede start. De inhoud van de rugzak is afkomstig van bedrijven uit de regio en sluit aan bij onze regionale opgaven. Uiteraard is iedere opgave complexer dan één enkel product kan verbeelden. In de nabije toekomst gaan we dan ook graag met onze regionale Kamerleden in gesprek over de kansen en mogelijkheden van Regio Zwolle die zowel de regio als Nederland sterker maken.”

De vijf regionale opgaven van Regio Zwolle zijn economie, menselijk kapitaal, bereikbaarheid, leefomgeving en energie. Overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in de regio werken gezamenlijk aan deze programma’s vanuit de ambitie om de vierde economische topregio van Nederland te worden in 2030. Daarmee completeert Regio Zwolle de economische hoofdstructuur van Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven.

             Chris Stoffer met de rugzak van Regio Zwolle
Communicatiestagiaire Daphne Wielink overhandigt  de rugzak aan stadsgenoot Hilde Palland