arrow left Terug

Twee nieuwe leden Economic Board Regio Zwolle

1 juni 2021
| Door Regio Zwolle

Twee ambitieuze ondernemers zijn toegetreden als lid van de Economic Board Regio Zwolle (EBRZ). Beiden zijn werkzaam in de kunststoffensector en het domein circulariteit; Emmelien Regeling (General Manager RPP Kunststoffen, Nieuwleusen) en Roeland van Delden (CEO, Leadax, circular building materials, Wapenveld). Vanaf 25 mei zijn ze actief voor de EBRZ. De EBRZ staat voor economische dynamiek in Regio Zwolle. Zij agendeert onderwerpen die bijdragen aan de versterking van de concurrentiepositie van de regio. Ook leiden deze onderwerpen tot meer economische activiteit en werkgelegenheid. Trudy Huisman, voorzitter: “Met deze twee nieuwe mensen in huis is onze ontwikkelkracht verder versterkt. Ik kijk uit naar een plezierige en succesvolle samenwerking.”

In de economische agenda 2018-2022 zet de EBRZ zich in op de bewezen sectoren Kunststoffen, Health en Agri & Food en veelbelovende sectoren Logistiek, Vrijetijdseconomie Slimme Maakindustrie en Creatieve sector/E-commerce. Binnen deze sectoren focust de EBRZ op de transitiethema’s circulariteit, digitalisering en energie, naast de doorlopende thema’s innovatie, vernieuwend ondernemerschap en internationalisering. Beide ondernemers sluiten met hun expertise aan bij de ambities van de EBRZ.

Emmelien Regeling vertegenwoordigt de bewezen sector Kunststoffen en vervangt daarmee Jur Zandbergen die sinds 2016 in de board zat. Emmelien Regeling is General Manager van het familiebedrijf RPP Kunststofoplossingen dat hoogkwalitatieve kunststofproducten door middel van kunststoflassen, vacuümvormen, frezen en andere vormtechnieken produceert. Daarnaast is zij bestuurslid van De Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie (NRK-PVT). Emmelien Regeling: “Lange termijnvisie, duurzaamheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke drijfveren voor mij. De Economic Board Regio Zwolle zet zich ook in op deze thema’s en daaraan wil ik graag mijn steentje bijdragen.”

Roeland van Delden gaat zich sterk maken voor het thema circulariteit, samen met Klaas Feenstra, ook lid van de EBRZ. Van Delden is CEO bij Leadax uit Wapenveld. Roeland van Delden: “Mijn circulaire droom is om onbekend afval in te zetten als grondstof. Leadax doet dit al en wil andere bedrijven in Regio Zwolle en daarbuiten graag aanzetten om ook circulair te gaan dromen en doen.” Leadax heeft in 2017 de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood op de markt gebracht. Dit jaar lanceert Leadax het product Roov, ’s werelds meest duurzame dakbedekking voor platte daken. Dit is een disruptieve innovatie waarbij circulariteit centraal staat. Voor de productie maakt Leadax gebruik van de gigantische berg afval, afkomstig van folie uit autoruiten en veiligheidsglas. En aan het einde van de levensduur kunnen de producten gerecycled worden. Producten van Leadax worden in vijftien landen verkocht en het aantal landen groeit snel. In 2019 won Leadax de Circulair Ondernemen Award 2019 Regio Zwolle en dit jaar was het bedrijf runner-up bij de Global Innovation Award.

De EBRZ staat voor economische dynamiek in Regio Zwolle. Zij agendeert onderwerpen die bijdragen aan de versterking van de concurrentiepositie van de regio. Ook leiden deze onderwerpen tot meer economische activiteit en werkgelegenheid. Binnen de drie genoemde bewezen en vier veelbelovende sectoren focust de EBRZ op de transitiethema’s circulariteit, digitalisering en energie, naast de doorlopende thema’s innovatie en vernieuwend ondernemerschap, internationalisering, Human Capital (menselijk kapitaal) en bovenregionale samenwerking. Ook is er extra aandacht voor leiderschap van het mkb en familiebedrijven. De EBRZ bundelt de krachten van de ondernemers, onderwijs en overheid en wil daarmee initiatieven en acties in de regio stroomlijnen als ambitiemaker, aanjager en ambassadeur. De EBRZ bestaat – naast Trudy Huisman als onafhankelijke voorzitter en secretaris Janko Lolkema – uit zestien leden en wordt ondersteund door een kernteam. Alle leden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en omgeving.

Wie meer informatie wil over de EBRZ en haar leden kijkt op www.ebrz.nl.