arrow left Terug

Workshop Digitale transitie in de regio’s tijdens de Europese Week van Regio’s en Steden

23 september 2021
| Door Regio Zwolle

In oktober vindt de Europese Week van regio’s en steden weer plaats – net als in 2020 volledig digitaal. Het evenement blijft ook in digitale vorm een belangrijke ontmoetingsplek tussen het lokale en regionale niveau en vertegenwoordigers van de Europese instellingen. Samen met collega-regio’s in Oost-Nederland organiseert Regio Zwolle op dinsdag 12 oktober van 16.30 tot 18.00 uur een online Engelstalige workshop over digitale transitie in de regio’s.

Vanuit verschillende perspectieven spreken we over de impact van digitalisering op bijvoorbeeld mobiliteit en de agrarische sector. Vanuit Regio Zwolle vestigen we in een breakout-sessie de aandacht op het thema ‘slimme mobiliteit’.  Aan bod komen het belang van data voor de verbetering van fietsverkeer en de scheepvaart. Hiermee spelen we in op de Digitaliseringsstrategie van de Europese Commissie.

In de afgelopen jaren heeft de Europese Week van Regio’s en Steden veel bijgedragen aan het bevorderen van het gebruik van Europese middelen om regionale doelstellingen te realiseren, nieuwe inzichten over Europese mogelijkheden en interessante contacten voor Europese samenwerkingen.

Wie belangstelling heeft, meld zich aan via de Registratielink