arrow left Terug

Feestelijke opening stationsplein Zwolle

13 oktober 2021
| Door Regio Zwolle

Op 8 oktober is het volledig vernieuwde voorplein van station Zwolle feestelijk geopend. Een aantal jaren geleden reden hier nog honderden bussen en waren er verkeersregelaars nodig om de stroom van reizigers, bezoekers, fietsers en ander verkeer in goede banen te leiden. Nu ziet het eruit als een groene loper en heeft ‘Regio Zwolle heeft nieuwe poort, één om trots op te zijn’, aldus Peter Snijders – voorzitter van onze regio, tijdens de opening. 

Openbaar vervoer steeds aantrekkelijker
Het station vervult een centrale functie in de bereikbaarheid van de gemeente en regio. Voor wie in Zwolle werkt of studeert ligt een groot gedeelte van de stad op nog geen kwartier fietsen van het station. En wie liever gebruik wil maken van het openbaar vervoer, vindt tal van (stads)bussen bij het nieuwe busstation aan de zuidzijde. Andersom geldt: wie vanuit Zwolle in de regio of daarbuiten werkt, vindt onder het plein een moderne fietsenstalling voor maar liefst 5.600 fietsen. Vergeet ook niet de plannen voor de rechtstreekse spoorverbinding met Munster. Kortom: het wordt steeds aantrekkelijker gemaakt om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
 

Belangrijke bouwsteen voor de bereikbaarheidsambitie
Met de verbouwing van het stationsplein is dan ook een belangrijke bouwsteen gelegd voor de bereikbaarheidsambitie van Regio Zwolle, want die luidt: een goede bereikbaarheid van de Regio voor al het economisch noodzakelijke verkeer.  Op naar een volgende bouwsteen!
 

Werkzaamheden nog niet klaar
Overigens zijn de werkzaamheden nog niet voorbij. Nu de entree is geopend, zet het grootste station van Regio Zwolle een volgende stap naar een duurzame toekomst. De verwachting is dat het aantal reizigers van en naar Zwolle en de regio de komende jaren zal groeien. Zwolle investeert daarom samen met partners in het station én het gebied eromheen opdat het een innovatief en creatief hart van Regio Zwolle wordt, met volop nieuwe woningen.