arrow left Terug

Succesvolle summit Duurzaamheid in Logistiek in Regio Zwolle

4 november 2021
| Door Regio Zwolle

Voor de landelijke summit ‘Duurzaamheid in Logistiek’ waren wetenschappers, koplopers en experts van de overheid op dit gebied bij elkaar gekomen. Zij gingen in gesprek over de landelijke uitdagingen en de bijdragen die de logistieke sector levert in de transitie naar een circulaire economie. Op dinsdag 2 november vond dit congres plaats in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

De dag startte met een plenaire opening door dagvoorzitter Annemarie Brüning en Jeroen van den Ende namens de ontvangende partner Port of Zwolle. Vervolgens ging de deelnemers op het podium van het theater uiteen in paneldiscussies over retourlogistiek en circulaire economie. Renzo Akkerman, Associate Professor WUR Universiteit van Wageningen deelde zijn visie op duurzaamheid in logistiek. De summit werd afgesloten met een boottocht door de haven van Kampen en omgeving om duurzame havenlogistiek in Regio Zwolle met eigen ogen te aanschouwen.

De summit werd georganiseerd door Vakmedianet en mede mogelijk gemaakt door Port of Zwolle, Port of Logistics Overijssel, Oost NL, Regio Zwolle en Congresregio Zwolle. Gedeputeerde Bert Boerman van provincie Overijssel erkent dat er behoefte is aan duurzame innovatie in de logistieke sector: “Samen moeten we werk maken van het verder verduurzamen en circulair maken van de logistiek in Regio Zwolle. Om deze transitie met elkaar mogelijk te maken, is het belangrijk om in gesprek te gaan met elkaar en de juiste discussie te voeren. Deze summit heeft weer een positieve bijdrage geleverd in deze transitie.”