arrow left Terug

Videoboodschap ter gelegenheid van de Regio Zwolle Dag door Peter Snijders

18 november 2021
| Door Regio Zwolle

“En wat is het hier stil en leeg… In tegenstelling tot de grote animo voor deze Regio Zwolle Dag vol inspirerende ontmoetingen en levende gesprekken”, zo begint regiovoorzitter Peter Snijders zijn videorede aan alle genodigden van de Regio Zwolle Dag. “We hadden er zin in, we hebben elkaar al zolang niet gezien.” De video is hier te zien, bijna live uit de Tamboer!

Op de agenda stond vandaag de Regio Zwolle Dag gepland voor bestuurders van overheden, onderwijsinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. In deze fase - van fors toenemende coronabesmettingen en volle ziekenhuizen - vinden we het ongepast om een netwerkbijeenkomst te organiseren met ruim 150 mensen.

En toch gaat deze dag niet ongemerkt voorbij. Via een videoboodschap van regiovoorzitter Peter Snijders in samenspraak met het ‘spoken word’ van Sara van Gennip nemen we u mee in het verhaal van Regio Zwolle. Gaat u er even voor zitten, gedurende zes minuten komt u toch even in de sfeer van elkaar ontmoeten en dat we het samen doen!

Hierin benadrukt Snijders dat de ontwikkelingen van Regio Zwolle om structurele bestuurlijke betrokkenheid vraagt om de zichtbaarheid van de regio verder te versterken. Om echt schouder aan schouder te bouwen aan onze regio. “Dat vraagt inspanningen van u allemaal. En steeds concreter: aanwezigheid in Den Haag en het inzetten van uw eigen netwerken. Want Nederland staat voor grote uitdagingen en Den Haag kan wel wat méér Regio Zwolle gebruiken. We willen met het nieuwe kabinet aan de slag.”

Verder geeft de regiovoorzitter aan dat er ook financiële kansen in Brussel liggen voor regio’s in Nederland. “Maar dat geld komt niet vanzelf naar ons toe. Dat vraagt goeddoordachte plannen, dat vraagt kennis over Brussel, dat vraagt gezamenlijke lobbykracht in afstemming met de provincies.”

De videoboodschap eindigt met Snijders’ oproep om naar elkaar om te blijven zien in deze vierde golf in de coronacrisis. De video is gemaakt als creatief vervolg op de oproep aan het nieuwe kabinet, zie You-Tube-kanaal Regio Zwolle.

Toespraak Regio Zwolle Dag regiovoorzitter Peter Snijders