arrow left Terug

Gemeente Noordoostpolder weer MKB-vriendelijkste gemeente van de Regio

25 november 2021
| Door Regio Zwolle

Gemeente Noordoostpolder is voor de twee keer de MKB-vriendelijkste gemeente van Regio Zwolle. Net als vorig jaar kreeg de gemeente grote waardering van haar ondernemers. Gefeliciteerd! Op de dag van de Ondernemer reikte Jelle Weever – voorzitter van MKB-Nederland Regio Zwolle – de prijs uit: een mooi bord voor in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Hans Wijnants gaf de credits direct terug aan de ondernemers; “Want in deze regio wordt bijzonder hard aan de weg getimmerd door bedrijven”.

Ondernemers oordelen in dit coronajaar positiever over onder andere service, beleid en communicatie van hun lokale overheid. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Opvallend dit jaar zijn de goede scores van de Regio Zwolle gemeenten: zeven gemeenten staan in de top 100, waarvan de gemeente Noordoostpolder met een vierde plaats in de landelijke verkiezing het beste uit bus komt.

“Wat we zien, maar zeker ook van ondernemers in het land persoonlijk horen, is dat corona heeft gezorgd voor meer en intensiever contact met de lokale bestuurders en meer onderling begrip”, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. “Veel gemeenten hebben zich extra ingespannen om door corona getroffen ondernemers te ondersteunen. Corona heeft veel ellende gebracht, maar heeft óók maar weer eens onderstreept hoe belangrijk ondernemers zijn voor de lokale economie en leefbaarheid. Gemeenten hebben daar op geacteerd.”