arrow left Terug

Regio Zwolle Monitor 2021 – Winst voor later

16 december 2021
| Door Regio Zwolle

Tijdens het Regio Zwolle Congres is de tiende Regio Zwolle Monitor gepresenteerd. De monitor geeft ook dit jaar weer breed inzicht in de economische situatie in Regio Zwolle en de sociaal en ruimtelijk-economische ontwikkelingen.

In de monitor wordt duidelijk hoe veerkrachtig de economie van Regio Zwolle is. Volgens de onderzoekers is de Nederlandse economie na een flinke dip weer bijzonder hersteld. Regio Zwolle is in verhouding met de rest van Nederland minder hard gekrompen en lijkt daarna weer harder te groeien dan het Nederlands gemiddelde. Ondanks de onzekerheden die er op dit moment nog zijn, durven de onderzoekers voorzichtig te zeggen dat de economie van onze regio zich heeft herpakt.

Dit jaar besteedt het rapport ook aandacht aan de ontwikkeling van de regio voor de volgende generaties. Daarbij wordt met name gekeken naar de vraag “Hoe zorgen we ervoor dat Regio Zwolle ook in 2050 een aantrekkelijke regio is om in te leven én ondernemen?” Vandaar ook het thema: Winst voor later.

Het rapport is een initiatief van de Stichting Metropool Regio Zwolle, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Regio Zwolle. De leiding van het onderzoek was in handen van Friso de Vor, senior-onderzoeker regionale economie, bij het kenniscentrum Technologie van hogeschool Windesheim.

Meer weten? Lees het volledige rapport hier.