arrow left Terug

Felicitatiebrief Regio Zwolle aan kabinet Rutte-IV: ontdek ons vijfgangenmenu

1 februari 2022
| Door Regio Zwolle

Nu de nieuwe bewindspersonen officieel aan de slag zijn, schreven regiovoorzitter Peter Snijders en portefeuillehouder public affairs Richard Korteland een felicitatiebrief aan minister-president Mark Rutte. De brief is een uitnodiging om naar Regio Zwolle te komen voor een werkbezoek.

In de felicitatiebrief deelt Regio Zwolle haar recept voor brede welvaartsgroei. Richard Korteland: “Het is nodig om verschillende opgaven te combineren in een gezamenlijke aanpak in de regio. Denk aan de  enorme vraag naar woningen, het leren omgaan met klimaatveranderingen, de opgaven op het gebied van economie en arbeidsmarkt, en de transitie naar duurzame energie. In Regio Zwolle hebben we veel te bieden, met een unieke human capital agenda, grote ontwikkellocaties Spoorzone en Port of Zwolle en de crisis- en herstelaanpak corona. Onze ervaringen met de Regio Deal Regio Zwolle en als NOVI-gebied klimaatbestendige groeiregio, delen we graag met Nederland tijdens een werkbezoek. We nodigen de minister-president en zijn collega bewindspersonen uit om het hier te komen proeven.”

De nieuwe bewindslieden werken de komende tijd de plannen en ambities in het coalitieakkoord uit tot concrete beleidsprogramma’s. Regio Zwolle is van harte bereid hieraan bij te dragen met kennis en ervaring.

Koning Willem-Alexander heeft op 10 januari de ministers en staatssecretarissen van het kabinet Rutte-IV beëdigd.

Lees de volledige felicitatiebrief hier.