arrow left Terug

Zw8lse stemt aanbod af op inwoners Regio Zwolle

10 februari 2022
| Door Carla Dijkstra

Het onderwijs van de Zw8lse afstemmen op wat inwoners uit Regio Zwolle nodig hebben en de relatie met de gemeente verstevigen. Dat zijn de twee belangrijkste doelen van de gesprekken die acht onderwijsinstellingen verenigd in de Zw8lse voeren met de 22 gemeenten van de Regio. Want samen bundel je krachten en bouw je aan een sterke regio.  

Een deel van de gesprekken met gemeente is al gevoerd, een deel volgt. Door in gesprek te gaan over de (arbeidsmarkt)vraagstukken in de gemeente kan de Zw8lse meer betekenen in het kader van Leven Lang Leren, het afstemmen van het reguliere onderwijs en in het opzetten van onderzoeken die passen bij de vragen in de Regio. Zo wordt gekeken naar de tekorten in de sectoren techniek, zorg, kind & educatie, horeca en ICT. Ook wordt gekeken naar de verbinding van praktijkgericht onderwijs met actuele vraagstukken binnen de gemeenten en is er volop ruimte voor specifieke vraagstukken en initiatieven binnen gemeenten. De input uit de gesprekken nemen de Zw8lse mee in het ambitiedocument dat momenteel in ontwikkeling is en van waaruit het onderwijs weer wordt afgestemd. Is het document af, dan delen we hier de hoofdlijnen.
Wilt u nu al meer weten? Mail Jorien van Heerde, secretaris van de Zwolse8 via j.vanheerde@kpz.nl