arrow left Terug

Energietransitie versnellen? Regio Zwolle trapt reeks masterclasses af met thema netcongestie

17 februari 2022
| Door Regio Zwolle

Energie… iedereen heeft ermee te maken en de ontwikkelingen in de energietransitie gaan snel. De serie masterclasses – georganiseerd vanuit de tafel Energie – staat voor kennisdelen, verbinden en het goede gesprek over alles wat te maken heeft met energie. Voorlopers en veelbelovende initiatieven krijgen het podium. Aan deze masterclass over netcongestie werken ervaringsdeskundigen van de provincie Drenthe, Enexis en Alliander mee.

Dinsdag 8 maart van 15.30-17.00 is het zo ver: de allereerste digitale masterclass over het thema netcongestie. Het thema netcongestie is een uitdagend vraagstuk. Waar het stimuleren van hernieuwbare, duurzame energie inmiddels zijn vruchten afwerpt, dreigt een beperkte netcapaciteit de verdere overstap op duurzame energie te hinderen. Netbeheerders zijn daarom volop bezig om de netcapaciteit te vergroten. Het is belangrijk om in de tussentijd stappen te maken in de energietransitie en initiatiefnemers te helpen en ondersteunen.

Daarom kijken we in deze masterclass naar alternatieve oplossingen. Deelnemers aan de masterclass krijgen alle ruimte om  vragen te stellen en te leren van pioniers. “Onze regio kent een schat aan mooie initiatieven. Initiatieven die een versnelling kunnen betekenen voor de energietransitie, als er meer bekendheid ontstaat en het op grotere schaal toegepast kan worden. We willen niet het wiel opnieuw uitvinden, maar op een laagdrempelige wijze delen, leren en verbinden. Sluit u aan?”, luidt de oproep van Erica van Lente, voorzitter van de tafel Energie.

Wilt u meer weten? De uitnodiging vindt u hier.