arrow left Terug

Zwolle en de regio klimmen op naar economische top van Nederland

10 maart 2022
| Door Regio Zwolle

Met deze mooie kop opende De Stentor op 10 maart. De reden dat Zwolle het zo goed doet – ook op economisch vlak – is volgens het artikel ‘de combinatie van een gunstige ligging als stad en de beleidsmatige aandacht voor economie.’ We marcheren de economische top van Nederland binnen.

Aanleiding van het artikel in de krant is het rapport ‘Bedrijvigheid in gemeenten 2021’ dat de Kamer van Koophandel in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart heeft gepubliceerd. Rabobank-econoom Otto Raspe duidt de cijfers in het artikel en geeft onder maar aan: ‘Zwolle heeft een volwaardige plek in onze economie gekregen’ en mag Zwolle zich rekenen tot een van ‘de nieuwe groeimotoren’ van het land. Kwalificaties die passen bij de ambitie van Regio Zwolle om de vierde economische topregio te worden!

Meer weten over het artikel in De Stentor en het onderzoek van de Kamer van Koophandel? Hieronder vindt u de links.