arrow left Terug

Natuur staat centraal in vijfde editie High Five, het magazine van de Kop van de Veluwe

14 april 2022
| Door Regio Zwolle

In het vijfde nummer van High Five, het magazine van de Kop van de Veluwe, staat dit keer de natuur centraal. Waar alle geïnterviewden het over eens zijn: de kwaliteit van de natuur op de Veluwe staat onder druk.

Gedeputeerde Peter Drenth van de provincie Gelderland deelt zijn visie op de balans in wonen en natuur en het omgaan met stikstofruimte. Wethouder Marije Storteboom (Nunspeet) vertelt over de lasten en lusten van gemeentelijk bosbeheer, wethouder Ben Engberts (Oldebroek) spreekt over het belang van een lokale stikstofaanpak. Willem Bijleveld, voorzitter van de VeluweAlliantie, kijkt met een toeristisch-recreatieve bril naar de Veluwse natuur. Ondernemers Bram van den Nagel (bosbouw) en Albert Hassink (veehouder) hebben elk hun eigen ondernemende visie op natuurbeheer. Namens Waterschap Vallei en Veluwe vertelt heemraad Henk Veldhuizen over de maatregelen die het waterschap neemt om water vast te houden op de Veluwe. Jos Bisschops en Luc Berris van Natuurmonumenten bespreken onder andere de (on)mogelijkheden van productiebos op de Veluwe.

High Five 5 is online te lezen op www.regiozwolle.info/kopvandeveluwe. Hier vindt u ook de vorige edities van High Five.

De Kop van de Veluwe is de bestuurlijke samenwerking van de bij Regio Zwolle aangesloten gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet en het Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland.